Menu
 

Replika. Rīga rudenī ir fantastiska Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Foto - LETA Foto - LETA

Pat jābrīnās, kādēļ galvaspilsētas ļaudis nedēļas nogalēs dzenas uz Siguldu, Jūrmalu, Saulkrastiem. Brīvdienu rīti un vakari Esplanādē, Bastejkalnā, Vērmanītī šobrīd ir fantastiski...

Piedodiet, pašreizējo Rīgas saimnieku neviesmīlība un neprasme piesaistīt tūristus, jā, arī pandēmijas “groži” izdara savdabīgu pakalpojumu. Rīgas centrs kļuvis tukšāks, mazāk dažādās valodās runājošo nakts svinētāju, kuri vēl no rīta, neko neredzošu acu skatienu klejo pa ieliņām. Līdz ar to visu ir klusāk un mierīgāk.

Prātā nāk, ka oktobris ir arī Čaka mēnesis. Turklāt dzejniekam šajā oktobrī 120 gadu jubileja. Arī viņš daudz rakstījis tieši par rudeni. Der vispirms palasīties, piemēram “Poēmu par ormani” un tad doties nesteidzīgā pastaigā pa laipni izritināto dzelteno lapu klājienu Rīgas parkos.

Čakam oktobra nogalē 120, Jānim Porukam 13. oktobrī – 150. Bet pirmskara Rīgas dendijam, rutīnas sabiedrības izaicinātājam māksliniekam Kārlim Padegam 8.oktobrī – 110. Tie ir pietiekami iemesli izstaigāt Rīgu rudenī, smeļoties mieru un gaišas sajūtas. Kamēr vien daba mums atļauj to baudīt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.