Menu
 

Aptauja Siguldā. Kurš latviešu literatūras darbs jums visspilgtāk palicis atmiņā no skolas laikiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Marta Dzintare
Foto - pixabay.com un no privātā arhīva Foto - pixabay.com un no privātā arhīva

Šī gada oktobrī atzīmējam apaļu jubileju vairākiem latviešu literatūras klasiķiem: Annai Brigaderei 160, Jānim Porukam 150, Aleksandram Čakam 120. Visu daiļrade gandrīz vienmēr bijusi iekļauta skolu mācību programmās, ne katra darbi, protams, aizrāva pilnīgi visus skolēnus. Savukārt savus personīgos favorītus no skolas laiku literatūras pēc tam atceramies visu mūžu.

Iveta, māksliniece, skolotāja

Pilnīgi noteikti Čaks! Arī Ziedonis man toreiz patika. “Kurzemīti” zināju gandrīz no galvas. Un Belševicas “Gadu gredzeni” ar poēmu “Indriķa Latvieša piezīmes uz Livonijas hronikas malām”.

Gita, trīs bērnu mamma

Visspilgtākās atmiņas ir par Voldemāra Zālīša grāmatu “Staburaga bērni”. Līdz 13 gadiem dzīvoju Jēkabpilī – Sēlijas pusē netālu no Staburaga. Varbūt tas ir iemesls burvīgajām atmiņām par grāmatu. Iesaku izlasīt katram jaunietim.

Inese, klientu servisa vadītāja

Annas Brigaderes “Dievs. Daba. Darbs”. Palikuši atmiņā mazās meitenes piedzīvojumi un iespaidi par dzīvi laukos, ikdienas darbu un pasaules būtību.

Līga, juriste

Atceros visu obligāto literatūru, bet vislielāko iespaidu atstāja Rūdolfa Blaumaņa noveles. Vidusskolā vislabāk patika Gundegas Repšes “Septiņi stāsti par mīlu”, atbilstoši vecumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.