Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai jums ir svētku sajūta pirms valsts dzimšanas dienas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

1918.gada 18.novembrī Latvijas Tautas padome paziņoja, ka suverēnā valsts vara Latvijā ir pārgājusi tās rokās un ka Latvija ir patstāvīga, neatkarīga un demokrātiska republika. Bermontiādes laikā 1919. gada 18. novembrī notika Latvijas valsts pasludināšanas pirmās gadadienas svinēšana, un kopš neatkarības atgūšanas šie svētki allaž tiek gaidīti ar  īpašām sajūtām.

Andris no Lielvārdes

Kaut kur tuvojas. Tas ir kā laiks, kad tuvojas ziema: vēl nav sniega, bet... Svētku sajūta var būt gan iekšēji, gan ārēji. Kura ir svarīgāka? Ja cilvēkam sirdī ir lepnums par valsti, tad arī ārēji to atradīs, nav pat karogi vajadzīgi.

Millija no Jumpravas

Sajūta ir drusciņ nomācoša. Man gribētos, lai politiski represētie svētku pabalstu varētu saņemt pirms, nevis pēc svētkiem, tad varētu just, ka tie ir svētki. Pārējais viss ir labi!

Līga no Pārogres

Ir svētku sajūta! Svētkus jau radām mēs paši, svētku sajūta atkarīga no mums. Svētki ir ģimenē. Situāciju, kas ir apkārt, mēs iespaidot nevaram. Kāpēc bojāt svētkus?

Valda no Ogres

Mans vīrs bija tagadējās Latvijas virsnieks, dienēja uz kuģa. Latvijas dzimšanas diena mums visiem ir asinīs, ne tikai saprašanā. Šo sajūtu nekas nespēj ne mazināt, ne ietekmēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.