Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat ideju noteikt termiņu Covid-19 sertifikātam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto – Liene Ozola un covid19sertifikats.lv Foto – Liene Ozola un covid19sertifikats.lv

Covid-19 sākotnējās vakcinācijas jeb pirmo divu vakcīnu sertifikātam varētu tikt noteikts derīguma termiņš, atzinis veselības ministrs Daniels Pavļuts. Ministrs pauda, ka vairākas Eiropas Savienības valstis jau ir noteikušas sertifikātiem derīguma termiņus, tāpēc, visticamāk, tas notiks arī Latvijā. Pavļuts domā, ka šis termiņš varētu būt deviņi mēneši pēc otrās vakcīnas. Tāpat veselības ministrs sacīja, ka kopā ar Tieslietu ministriju būs jāanalizē citu valstu lēmumi par obligāto vakcināciju. Piemēram, Austrija šādu lēmumu jau ir pieņēmusi, arī Vācija gatavojas noteikt obligāto vakcināciju senioriem.

Jānis, grāmatvedis

No saslimstības viedokļa pareizi, no otras puses – tīra biznesa uzturēšana. Es vēlētos, lai būtu vairāk zinātnisku pierādījumu tam, ka ir nepieciešams vēlreiz vakcinēties. Šobrīd tādas pārliecības nav.

Intars, celtnieks

Tā vajag, jo es gribu atgriezties normālā dzīvē, kad visi būs vakcinējušies. Es uzskatu, ka tas netiek darīts valdības, bet manas veselības dēļ.

Viktors, pašnodarbinātais

Nē, jo es pirms gada pārslimoju un tagad, kad aizgāju pārbaudīt antivielas, tās joprojām ir augstā līmenī, tā ka man ir aizsardzība pret slimību. Nav pareizi visiem cilvēkiem vienādus nosacījumus piemērot.

Gunta, pārdevēja

Nē, jo es ar trešo poti nevēlos vakcinēties.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.