Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai izjūtat elektrības un gāzes cenu pieaugumu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com, Liene Ozola Foto - pixabay.com, Liene Ozola

Valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē vakar tika skatīti priekšlikumi atbalsta pasākumiem sakarā ar energoresursu cenu pieaugumu. Ekonomikas ministrijā iepriekš skaidroja, ka priekšlikumu sarakstā ir samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi elektroenerģijai un dabasgāzei no 21% līdz 5%, kā arī uz pusi samazināt elektroenerģijas sadales tarifu. AS "Latvijas gāze" ir paziņojusi, ka dabasgāzes tarifi mājsaimniecībām no nākamā gada 1. janvāra atkarībā no patēriņa apmēra pieaugs no 54,2% līdz 93%. Tikmēr informācija AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotajā Latvijas elektroenerģijas tirgus apskatā liecina, ka novembrī vidējā elektroenerģijas cena Latvijas tirdzniecības apgabalā sasniegusi jaunu vēsturisko maksimumu – 125,39 eiro par megavatstundu.

LAURA, grāmatvede
Gāzi mēs nelietojam, bet elektrībai cena ir jūtami pieaugusi, un tas mūs ir piespiedis ekonomēt tās patēriņu, piemēram, uzstādīt ūdens sildītājam regulēšanu, kas paredz ūdeni sildīt tikai dienā. Tāpēc pagaidām rēķinā ir pat mīnuss.

 

JURIJS, strādā transporta pakalpojumu jomā
Jau šomēnes tas ir jūtams. Iepriekš bija jāmaksā apmēram 70 eiro mēnesī, bet šobrīd rēķins ir jau 150 eiro.

 

STAŅISLAVS, slimnieka kopējs
Līdz šim visu biju nomaksājis iepriekš, tāpēc īsto situāciju redzēšu rēķinā par šo mēnesi. Tā kā lietojam gāzes balonu, cerams, situācija nebūs traģiska.

 

DACE, finanšu kontroliere
Aukstajā laikā biju spiesta lietot elektriskos sildītājus, līdz ar to rēķins ir milzīgs.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.