Menu
 

Aptauja Ikšķilē. Kā vērtējat Ikšķiles pievienošanu Ogres novadam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Lai gan Ikšķiles novada dome Satversmes tiesā apstrīdēja novada pievienošanu Ogres novadam, tiesa lēma, ka Ikšķiles pievienošana Ogres novadam atbilst pamatlikumam. Savukārt Ikšķiles novada domes ieskatā Ikšķile tika pievienota Ogres novadam, pienācīgi neizvērtējot iespēju saglabāt to kā patstāvīgu novadu vai, ja tas nav iespējams, pievienot Salaspils novadam.

Kā šobrīd, pusgadu pēc reformas, iedzīvotāji vērtē novadu apvienošanu?

Inga, ekonomiste

Īpašas pārmaiņas neesmu manījusi, bet ir daži ieteikumi, proti, biežāk kaisīt zemes ceļus ar līdzekļiem, kas samazina to putēšanu. Tas tiek darīts mazāk nekā iepriekš.  Vēl ļoti gribētos Ziemassvētku paciņās vairāk saņemt Latvijā ražoto produkciju.

Ilmārs, pensionārs

Pensionāriem tagad būs grūtāk, jo iepriekš mums bija 50% nekustamā īpašuma nodokļa atlaide, taču tagad visam lielajam novadam to piemērot nav iespējams, un mēs maksāsim visu nodokļa summu.

Gunita, auklē bērniņu

Nekustamā īpašuma nodoklis būs lielāks, privātajos bērnudārzos pieaugs vecāku līdzfinansējums, turklāt izglītības iestādēs strādājošajiem vairs nebūs tik lielas pašvaldības piemaksas, kā tas bija iepriekš.

Laura, skolniece

Nekādas īpašās pārmaiņas nejūtu, jo skolā viss notiek tāpat kā iepriekš, arī saistībā ar ēdināšanas nodrošināšanu.

#SIF_MAF2021

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.