Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat ideju par obligātu vakcināciju senioriem virs 60? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un NVD Foto - Liene Ozola un NVD

Valdību veidojošās partijas apsver iespēju noteikt vakcināciju pret Covid-19 par pienākumu 60 gadus sasniegušiem senioriem. Veselības ministrs Daniels Pavļuts uzsver, ka vecuma grupā 60+ ir aptuveni 100 000 nevakcinētu cilvēku un būtu jāsavakcinē vēl vismaz 50 000, lai sasniegtu 90% aptveri šajā grupā. Savukārt valdības vadītājs Krišjānis Kariņš paziņojis, ka, ja politiskā līmenī nevarēs vienoties par sankcijām pret cilvēkiem, kas izvēlēsies nevakcinēties, nebūs jēgas noteikt prasību par tās obligātu noteikšanu vecuma grupā virs 60 gadiem.

Ervīns, strādā kokapstrādē

Neatbalstu, jo cilvēkiem var rasties veselības problēmas pēc potēšanās. Mana mamma pēc vakcīnas saņemšanas nokļuva slimnīcā, un arī man pašam ir radušās veselības problēmas pēc tam, kad saņēmu poti.

Jurģis, atkritumu izvedējs

Drīzāk piekrītu, ka tas ir nepieciešams, jo vecākiem cilvēkiem, kuriem parasti jau ir kādas kaites, ir lielāks risks, saslimstot ar Covid-19, iegūt smagākas slimības sekas.

Gunta, pārdevēja

Eksperti šobrīd ir atzinuši, ka Covid-19 nekur nepazudīs un sabiedrībai nāksies ar to sadzīvot, tādēļ nedomāju, ka potei vajadzētu būt obligātai. Tāpat kā gripas vai ērču encefalīta gadījumā vajadzētu ļaut cilvēkiem izvēlēties.

Aiga, pašvaldības darbiniece

Ne senioriem, ne kāda cita vecuma cilvēkiem nevienu medikamentu nedrīkst noteikt par obligātu. Pat ne aspirīnu. Turklāt pat oficiāli pieejamā informācija liecina, ka šī vakcīna ir šūnu un gēnu terapija, tāpēc vēl jo vairāk to nedrīkstētu noteikt kā obligātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.