Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai uzskatāt alkoholismu par problēmu Latvijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Vairāk nekā puse jeb 55% iedzīvotāju atzinuši, ka ikdienā mēdz pārsniegt pieļaujamās alkohola normas, savukārt 7% norāda jau uz regulāru un pārmērīgu alkohola lietošanu, liecina gada sākumā veiktas aptaujas rezultāti. Eksperti norāda, ka, lai arī vīriešiem alkohola atkarība raksturīga sešas reizes vairāk, pandēmijas laikā aizvien biežāk palīdzību pie speciālista meklē sievietes. Pasaulē šobrīd plaši sāk izplatīties tā dēvētā mommy juice (latviski – māmiņu sula) tendence jeb alkoholisko dzērienu lietošana bērnu pieskatīšanas laikā.

FARISS, pensionārs
Man tā nav problēma. Es uzskatu, ka, ja kāds gribēs, tas lietos alkoholu, un nekas tur nelīdzēs, pat cenu palielināšana, jo ar varu neviens nevienu nespiež. Cilvēki paši izvēlas dzert vai nedzert apreibinošus dzērienus.

 

GRIETA, pensionāre
Protams, tā ir vislielākā problēma ģimenēs, jo visas nelaimes sākas ar pārmērīgu alkohola lietošanu. Tik daudz nelaimju ģimenēs ir no tā! Laulība izjūk, jo alkohola lietošana ir pretējs ceļš laimīgai dzīvei un labām attiecībām.

 

EMĪLS, pārdevējs
Nedomāju, ka tā ir problēma, jo cilvēkiem nav naudas, lai iegādātos alkoholu. Cilvēki jau nedzer no rīta līdz vakaram. Ja svētku reizēs tiek lietots alkohols, neuzskatu, ka to var saukt par alkoholismu.

 

MARANTA, transporta dispečere
Droši vien, ka tā ir problēma, bet man tuvo cilvēku lokā nekas nav mainījies pandēmijas laikā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.