Menu
 

Aptauja Ogrē. Kas jums nāk prātā, domājot par barikāžu laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Šogad aprit 30 gadi kopš vēsturiskajiem notikumiem Rīgā un citās Latvijas pilsētās no 1991. gada 13. janvāra līdz 27. janvārim. Rīgas nevardarbīgā aizstāvēšana un janvāra barikādes ir viens no spilgtākajiem Latvijas neatkarības atgūšanas laika notikumiem. Šodien tas ir unikāls starptautiskas nozīmes nevardarbīgas pretošanās piemērs un būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa.

Andris no Ogresgala

Barikāžu laiku es atceros ļoti labi. Tolaik studēju Rīgā, biju aktīvs un piedalījos visos pasākumos, kuros mūsu tauta cīnījās par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Sargāju arī barikādes.

Agris no Ogres

Tas laiks man visvairāk asociējas ar televīzijas raidījumu “Labvakar!”. Vēl labi atceros to vakaru, kad Rīgas centrā notika šaušana. Sajūta bija ļoti neomulīga, var teikt, ka nepatīkama.

Edvīns no Ogres

Barikāžu laikā es strādāju Jaunogres vidusskolā. Pats doties uz Rīgu nevarēju, jo bija jāvada mācību stundas. Sekojām līdzi visiem notikumiem ar televīzijas un radio starpniecību, ļoti cerējām, ka beidzot varēsim dzīvot normālā valstī.

Gatis no Ciemupes

Barikāžu laikā man bija tikai septiņi gadi. Atceros to, ka tēvs devās uz barikādēm – viņš sargāja Televīzijas torni Zaķusalā. Mamma un vecmāmiņa ļoti pārdzīvoja toreiz, katru dienu skatījāmies ziņas televīzijā. Es vēl biju pārāk mazs, lai saprastu situācijas nopietnību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.