Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai pieaugošo cenu dēļ mainīsiet savus ieradumus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Energoresursu cenu sadārdzinājuma dēļ, kas iesākās jau pirms kara Ukrainā, valsts ir apņēmusies segt daļu izdevumu iedzīvotājiem, taču limitētu laika periodu. Pēdējā nedēļā ir piedzīvots straujš degvielas cenu kāpums. Tāpat eksperti brīdina par strauju cenu pieaugumu pārtikai un citām precēm. Kā iedzīvotāji var tam sagatavoties? Vai tiek domāts par ikdienas paradumu maiņu?

Ivo, elektrospeciālists

Pārdomāšu katra sava brauciena nepieciešamību. Tāpat esmu nolēmis mainīt pašreizējo automašīnu pret enegrotaupīgāku.

Viktors, enerģētiķis

Pašlaik māja tiek apkurināta ar gāzi, bet plānojam pāriet uz elektrisko apkuri. Noteikti pārskatīsim arī pārtikas produktu iegādes paradumus, varbūt nāksies iepirkties citās vietās un vairumā, kas var samazināt ģimenes kopējos izdevumus. Tāpat noteikti mazāk brauksim ar automašīnu.

Lilija, pensionāre

Lai gan man ir maza pensija, visam pietiek un vēl pāri paliek. Ir dārzs un mežs, kas mani baro, tā ka, domāju, es izdzīvošu. Galvenais, lai Ukrainā būtu miers.

Pāvels, atslēdznieks

Mana sieva strādā Pārdaugavā, un uz turieni nav iespējams nokļūt citādi, kā vien ar automašīnu, tāpēc samazināt savus braucienus nevarēsim. Apkuri daudzdzīvokļu mājā nomainīt arī mēs nevaram. Kāda tā ir, tāda tā paliks. Jāpieņem viss, kā ir, un būs jāizdzīvo.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.