Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai atbalstāt sašķidrinātās dabasgāzes termināļa būvniecību Skultē? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola, vizualizāija - skultelng.lv Foto - Liene Ozola, vizualizāija - skultelng.lv

Saeimas deputātu starpā nav vienprātīga vērtējuma iecerei Skultes ostas tuvumā būvēt sašķidrinātās dabasgāzes termināli. Opozīcija debatēs kritizēja situāciju, ka laikā, kad valdībai vajadzētu pieņemt politisku lēmumu par piegādātāja nomaiņu jau rīt, tiek virzīts likumprojekts par plāniem 2025. gadam ar neskaidriem mērķiem, turklāt netiekot ņemta vērā situācija, ka gāzes piegādei var tikt izmantoti jau esošie termināļi citās valstīs. Taču projekta aizstāvji apgalvo, ka piegāžu drošības apsvērumu dēļ vajadzētu būvēt termināli savā valstī.

Antra, sociālā darbiniece

No vienas puses, it kā vajadzētu būvēt, bet te tomēr ir zaļā zona, ir piekraste, tāpēc negribētos, ka viss tiek sabojāts. Domāju, ka vajadzētu rast citu risinājumu gāzes nodrošināšanai.

Oskars, pensionārs

Protams, ka atbalstu, jo bez gāzes mēs tāpat neiztiksim, un šobrīd enerģētiskā drošība ir vissvarīgākā.

Valentīna, pensionāre

Ir vajadzīgs savs terminālis. Salīdzinājumā ar citiem esam nabadzīgāki, tāpēc, lai būtu droši, ka gāze tiks piegādāta, vajag būvēt pašiem savu.

Agneta, mājsaimniece

Vides tīrības apdraudējuma dēļ es teiktu, ka nē, taču, ja tādā veidā ir iespējams uzkrāt gāzes drošības rezerves, tad es teiktu, ka jā. Vispār es laikam būtu par, ja tiek novērsti riski vides piesārņojumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.