Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai zināt, kā rīkoties ārkārtas gadījumos? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Paredzēt visas dzīves situācijas, it īpaši ārkārtas gadījumus, nav iespējams, taču ir izstrādāts starptautiski atzītais standarts “72 stundas”. Tas ir laika periods, kad katram iedzīvotājam būtu jāspēj parūpēties pašam par sevi, lai atbildīgie dienesti krīzes pirmajās dienās varētu sniegt palīdzību tur, kur tā ir visvairāk nepieciešama.

Ivars no Ikšķiles

Ja tā vispārējos vilcienos, tad kopumā es zinu, kā jārīkojas ārkārtas gadījumos. Detalizētas informācijas manā rīcībā gan nav. Domāju, ka šobrīd Latvijā ir pats pēdējais brīdis, lai šo informāciju aktualizētu.

Andris no Ogres

Līdz šim nebiju tam pievērsis uzmanību, jo likās, ka gan jau zināšu un spēšu noreaģēt. Taču tagad, par to pastiprināti interesējoties, ir skaidrs, ka vairākas lietas biju palaidis garām – piemēram, to, ka vajag radio ar baterijām un ka jābūt bateriju rezervēm.

Agris no Lielvārdes

Tas ir atkarīgs no situācijas un tā, kas noticis. Ja es tobrīd atrastos darbavietā, tad noteikti zinātu, ko darīt, jo mums te pat tādas mācības ir bijušas. Ja atrastos mājās, tad, visdrīzāk, nezinātu gan.

Andris no Ogres

Kopumā zinu. Jāieslēdz radio vai televizors, lai saņemtu informāciju par to, kā rīkoties. Jāsagatavo dokumenti, nauda, pirmās nepieciešamības lietas, pārtika, ūdens. Ja rodas tāda nepieciešamība, jādodas uz drošu vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.