Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā vērtējat pāreju no ziemas uz vasaras laiku? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Pāreju uz vasaras laiku Eiropas valstis ieviesa pagājušajā gadsimtā, lai taupītu energoresursus, jo īpaši kara laikā. Sākotnēji šādu kārtību Pirmā pasaules kara laikā ieviesa Vācija un Francija, lai taupītu ogles, īpaši tās, kuras izmantoja apgaismošanai, tomēr pēc kara lielākā daļa valstu no sezonālās laika pielāgošanas atteicās.

Ilgi katra valsts lēmumu par laika maiņu pieņēma pēc saviem ieskatiem, taču, lai nodrošinātu netraucētu Eiropas vienotā tirgus darbību, Eiropas Kopiena 1980. gadā ieviesa vienotus noteikumus – kopēju datumu vasaras laika sākumam un beigām visās dalībvalstīs. Kopš 2001. gada pāreju uz vasaras laiku Eiropas Savienībā regulē tā sauktā Vasaras laika direktīva.

Aleksandrs

Es to neizjūtu, un manu dzīves ritmu tas neietekmē. Man gan liekas, ka tā ir nevajadzīga procedūra. Ja to dara it kā elektroenerģijas taupīšanas nolūkā, tam, manuprāt, ir efektīvāki paņēmieni.

Arsenijs

Grūti pateikt. Vispār jau ir pierasts pie tās pulksteņa regulēšanas, lai gan es neesmu pārliecināts, vai tas ir vajadzīgs un vai no tā ir kāda praktiska jēga.

Signe

Es domāju, ka to laika grozīšanu jau sen vajadzēja pārtraukt. Protams, ar laiku jau mēs pie tā pierodam, tomēr vismaz sākumā tas bioloģiski ir diezgan grūti.

Andris

Man tas ļoti nepatīk. Organismam katru reizi pie šīs laika maiņas vajag pierast – agrāk iet gulēt vai vēlāk. Tas nemaz nav tik viegli, un es nekādā gadījumā šo pulksteņrādītāju grozīšanu neatbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.