Menu
 

Aptauja Ropažos. Kas, jūsuprāt, motivētu vairāk cilvēku nodot asinis? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Valsts asinsdonoru centrs un Liene Ozola Foto - Valsts asinsdonoru centrs un Liene Ozola

Valsts asinsdonoru centrs ar bažām gaida Lieldienu brīvdienas, un, lai varētu nodrošināt slimnīcas ar nepieciešamajiem asins komponentiem, aprīlī dosies 55 izbraukumos. Lai varētu nodrošināt palīdzību visiem pacientiem, kam būs nepieciešami asins komponenti, centrs lūdz visus donorus atrast laiku un ziedot asinis pirms garajām Lieldienu brīvdienām. Šobrīd īpaši trūkst O-, A+ un B- asins grupas asinis, bet arī citās asinsgrupās krājumi neesot lieli, tādēļ mediķi lūdz pilnīgi visu donoru atsaucību,  arī tos iedzīvotājus, kuri līdz šim nekad nav ziedojuši.

MIHAILS, pensionārs
Tie, kas jau nodod asinis, arī turpmāk nodos. Nedomāju, ka ir iespējams piesaistīt daudz jaunu asinsdonoru, jo cilvēki nereti vienkārši baidās, arī no inficēšanās.

ATIS, pensionārs
Ir cilvēki, kas nodod asinis, jo uzskata, ka tas nāk par labu viņu pašu veselībai, jo regulāri notiek asins atjaunošanās, bet ir tādi, kas to dara, lai palīdzētu citiem. Es pats esmu nodevis asinis, kad bija nepieciešama asins pārliešana slimam tuviniekam.

AIVIS, pensionārs
Domāju, ka tikai nauda var būt papildu motivācija. Man pašam ir augsts asinsspiediens, tāpēc vienmēr, kad esmu vēlējies būt donors, mani ir atraidījuši.

DACE, veikala vadītāja
Kamēr cilvēki paši nesaskaras ar šādu nepieciešamību, tikmēr viņiem tas nešķiet aktuāli. Vislielākā motivācija ir paša vai kāda tuvinieka nonākšana situācijā, kad asins pārliešana glābj dzīvību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.