Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai apsverat iespēju iestāties Zemessardzē? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

41% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka karš Ukrainā licis viņiem izvērtēt savu lomu valsts aizsardzības stiprināšanā, liecina Aizsardzības ministrijas veiktā aptauja. Kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā līdz 22.aprīlim saņemti jau 2516 pieteikumi dienestam Zemessardzē. Izteikti daudz pieteikumu ir vecuma grupā līdz 35 gadiem. Tāpat, lai gan proporcionāli visvairāk pieteikumu tiek saņemti no vīriešiem, dienestam Zemessardzē aktīvi piesakās arī sievietes.

Šobrīd Zemessardzē dienē aptuveni 8200 pilsoņu, taču līdz 2024.gadam zemessargu skaitu nepieciešams palielināt līdz 10 tūkstošiem.

Gerda

Esmu bijusi gan Jaunsardzē, gan Zemessardzē, dažus gadus pat profesionālajā militārajā dienestā, bet sapratu, ka tas nav īsti piemērots daļai sieviešu, tajā skaitā arī man.

Agris

Jā, esmu apsvēris. Man ir plāns vasarā nodzīt “riepu” un tad censties iestāties. Nezinu, vai man nepieciešama tieši Zemessardze, bet, katrā gadījumā, ir vajadzīgas apmācības, kā rīkoties ar ieroci un kā sniegt palīdzību gan citiem, gan sev.

Agnese

Jā, es tādu iespēju apsveru un pat ļoti nopietni. Esmu ļoti pārliecināta, ka veikšu arī reālus pasākumus, lai iestātos. Vairāki man pazīstami cilvēki tieši pēdējā laikā ir jau iestājušies Zemessardzē.

Dzintars

Tā ļoti nopietni par to vēl neesmu domājis, bet neizslēdzu, ka kaut kad tiešām apsvēršu iespēju iestāties Zemessardzē. Daudzi mani paziņas to jau ir izdarījuši, es varētu sekot viņu piemēram.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.