Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā jūs svinat 4.maija svētkus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

4.maijā svinam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Neatkarības deklarācija bija ne tikai vēsturisks pagrieziena punkts, bet arī juridiska uzvara. Tās preambulā tika konstatēts, ka Satversmes sapulces 1922.gada 15.februārī pieņemtā Latvijas Republikas Satversme joprojām ir spēkā de iure. Neatkarības atjaunošanas dienas svinēšanā ir mēģināts ieviest dažādas tradīcijas, kas šos svētkus atšķirtu no valsts svētkiem 18.novembrī, piemēram, nosaucot tos par baltā galdauta svētkiem, taču “Rīgas Apriņķa Avīzes” aptaujāto cilvēku viedoklis liecina, ka šī tradīcija tautā nav īsti iedzīvojusies.

Gaida, pensionāre

Mēs parasti braucam pie meitas un tiešām svinam šos svētkus. Ir klāts svētku galds, fonā noteikti ir karogs, un tas viss rada svētku noskaņu. Šogad arī plānojam braukt ciemos.

Alda, pensionāre

Ziniet, manos 93 gados man katra diena ir jāsvin kā svētki. Priecājos par to, ka dzīvoju, un 4. maijā droši vien kaut ko sarūpēšu svētku galdam, lai būtu īpašāks noskaņojums. Citādi pavasarī izmantoju laiku, lai rušinātos dārziņā, iestādītu kartupeļus un izdarītu citus zemes darbus.

Mārtiņš, namdaris

Mūsu ģimenē nav ieviestas kādas īpašas šo svētku tradīcijas. Uztveru to kā vienkāršu brīvdienu, lai atpūstos.

Vija, pensionāre

Mēs esam divi vecīši – 81 un 86 gadi. Pavadīsim šo dienu mierīgās sarunās. Nopirksim kaut ko garšīgu, padzersim kafiju un paklausīsimies, ko valdība stāsta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.