Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai dzērājšoferus vajadzētu likt cietumā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Saeimā sāk apspriest priekšlikumu par bargākiem sodiem dzērājšoferiem. Pašlaik šoferim, kuram alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, draud naudassods no 1200 līdz 2000 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana līdz pieciem gadiem. Pēdējo desmit gadu laikā pieķerto dzērājšoferu skaits kopumā palielinājies par 57%, un, lai gan autoavārijās bojāgājušo skaits ir samazinājies, dzērumā izraisīto negadījumu kļuvis vairāk. Šobrīd reāls cietumsods dzērājšoferiem tiek piespriests tikai tad, ja izraisīts satiksmes negadījums ar smagām sekām. Atgādinām, ka, pildot Eiropas Savienības direktīvas, no 2020. gada 1. jūlija atcelta iespēja piespriest administratīvo īstermiņa arestu.

ARTŪRS, autovadītājs
Nē. Tas neko nemainīs. Nevis cietumā vajag likt, bet kārtīgus naudassodus vajag piespriest un automašīnas konfiskāciju. Citādi mēs cietumniekus vēl uzturam par saviem līdzekļiem.

ARNIS, autoiekrāvēja vadītājs
Ja ir radītas smagas sekas, tad noteikti vajadzētu dzērājšoferus likt cietumā, taču nedomāju, ka cietums kādu atturēs sēsties pie stūres alkohola reibumā.

MĀRTIŅŠ, celtnieks
Manuprāt, ar naudassodu ir pietiekami. Cietumā var likt tajos gadījumos, kad ir izraisīta smaga avārija vai ir bijuši citi vainu pastiprinoši iemesli.

GUNTA, pārdevēja
Vajag dzērājšoferiem piespriest arī cietumsodu, jo tas liktu viņiem apdomāties, taču kopējo statistiku, domāju, tas nemainītu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.