Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Ko jums nozīmē ģimene? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Starptautiskā ģimenes diena ir kalendārā atzīmēta svinama diena, ko pēc īpaša ANO lēmuma kopš 1994. gada atzīmē 15. maijā. Latvijā to svin kopš 2007. gada. Jebkura valsts ir ieinteresēta stipru un kuplu ģimeņu atbalstīšanā, jo tā nav tikai tukša frāze par stiprām ģimenēm, kas veido stipru valsti. Arī katra cilvēka dzīvē ģimenei ir ļoti īpaša vieta, to veido īpaši tuvi cilvēki, un ir labi, ja cilvēki ģimenē mācās to, ka ne visu nosaka viņu personīgās tieksmes un vēlmes.

Ligita, zobārste

Ģimene man ir viss. Par ģimeni mēs ceļamies un krītam. Cik bieži vien iespējams, cenšamies sanākt visi kopā, jo nav nekā svarīgāka par ģimeni un mīļajiem.

Laima, pensionāre

Man ģimene ir saliedētība un mīlestība. Ģimene man nozīmē tuvus cilvēkus, mīļus bērnus un mazbērnus. Ģimene ir cilvēki, kas turas kopā ne tikai priecīgos brīžos, bet palīdz pārvarēt arī grūtus laikus.

Juris, pensionārs

Ģimene ir vieta, kur mēs topam veidoti kā personības. Es vēl šobrīd ievēroju tradīcijas un principus, ko man ģimenē ieaudzināja vecāki. Ģimene bija svēta vieta gan maniem senčiem, gan man tas ir iemācīts. Un bez stiprām ģimenēm mēs nevaram cerēt uz stipru valsti un stipriem cilvēcisko vērtību pamatiem.

Kristīne, sociālā darbiniece

Ģimene ir pamatu pamats. Tur es varu saņemt mīlestību un varu mīlēt citus. Varu būt vajadzīga. Varu nobučot savus mīļos no rīta. Varam kopīgi pusdienot un vakariņot, varu paaudzināt savus bērnus. Reizēm ir liels šurumburums, bet ģimene – tas ir forši, jo cilvēks nekad nav vientuļš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.