Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai atbalstāt pāriešanu uz četru dienu darba nedēļu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par ieceri pāriet uz četru dienu darba nedēļu. Iniciatīvas pārstāvis Deniss Meļehovs norāda, ka tas esot izdarāms, grozot Darba likuma 131. pantu, kurā ir noteikts: "Darbinieka normālais dienas darba laiks nedrīkst pārsniegt astoņas stundas, bet normālais nedēļas darba laiks – 40 stundas. Dienas darba laiks šā likuma izpratnē ir darba laiks diennakts periodā." Meļehova ieskatā, palielinot brīvo laiku, darbinieku apmierinātības un radošuma līmenis pieaugs, nesamazinot darba efektivitāti. Pēc iniciatīvas pārstāvja paustā, būs vairāk brīvā laika arī mācībām un personīgajai pilnveidei, kam arī būs pozitīvs ekonomiskais efekts.

TOMS, jumiķis
Tas jebkurā gadījumā būtu interesanti un neierasti. Man personīgi ir vienalga, vai ir četras vai piecas darba dienas nedēļā. Domāju, ka bagātākās valstis, tādas kā Dānija, to var atļauties, bet mūsu valsts diez vai.

 

ERLENDS, jumiķis
Vajag, lai valsts iestādēs strādājošajiem būtu četras darba dienas nedēļā. Tad viņi saņemtu mazākas algas, bet tiktu izdarīts ierastais darba apjoms. Būtu jāstrādā intensīvāk, un mazāk būtu kafijas paužu darba laikā.

 

GUNA, auklīte
Es jau parakstījos par šo iniciatīvu, lai būtu vairāk laika sev. Divas brīvdienas nedēļā ir par maz, jo visu iecerēto nevar paspēt.

 

GUNTA, pārdevēja
Man personīgi no tā nekas nemainītos, jo mums ir slīdošais darba grafiks. Bet kopumā, es domāju, cilvēkiem tādā gadījumā būtu mazāk naudas, un mēs to ekonomiski nevaram atļauties.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.