Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Vai atbalstāt pievienotās vērtības nodokļa likmes samazināšanu pārtikas produktiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - arhīvs un Liene Ozola Foto - arhīvs un Liene Ozola

Lauksaimnieki vienbalsīgi pieprasa valdībai pazemināt PVN likmi visai pārtikai no 21% līdz 5%, pamatojot šo prasību ar to, ka vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu tā ir samazināta. Tikai četras valstis, tostarp Latvija, to nedara. Lauksaimnieki uzsver, ka Latvijā PVN likme pārtikas precēm ir viena no augstākajām ES, tāpat kā Bulgārijā, Dānijā, Igaunijā un Lietuvā. Salīdzinājumam: Vācijā PVN likme ir 7%, Luksemburgā – 3%. Atbildot uz argumentu, ka PVN likmes samazināšana negatīvi ietekmēs ieņēmumus valsts budžetā, lauksaimnieki uzsver, ka tos kompensēs kopējais preču cenu pieaugums un attiecīgi ienākumi valsts budžetā arī pie 5% likmes.

RITVARS, pensionārs
Jā, jo tas ļautu samazināt tēriņus par pārtikas produktiem. Īpaši atbalstāmi tas būtu vietējiem ražotājiem, lai viņiem būtu lielāks stimuls strādāt un ražot pārtiku.

SVETLANA, pensionāre
Vajag, jo pārtikas produktu cenas ir ļoti augušas, bet mums vajag izdzīvot ar tādiem pašiem ienākumiem kā līdz šim. Varbūt tas līdzēs kaut nedaudz gala cenu samazināt. Kaut kas noteikti ir jādara!

MILENA, bezdarbniece
Protams, jo cenas palielināsies gan degvielai, gan elektrībai, gan apkurei. Tas būtu pareizi, lai kaut kas būtu izdarīts kopējo izdevumu mazināšanai.

LĪGA, skolotāja
Vajag samazināt. Pārāk cītīgi viss iet uz augšu, tāpēc ir atbalstāmi tie pasākumi, kas var mazināt gala cenu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.