Menu
 

Aptauja Ķekavā. Vai plānojat šovasar doties ceļojumā uz ārzemēm? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Pandēmijai rimstoties un sākoties atvaļinājumu sezonai, Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk aizdomājas par to, kur pavadīt vasaras brīvdienas. Iedzīvotāju skaits, kas vasarā plāno apmeklēt ārvalstis, salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir dubultojies, liecina aptauju dati, – pagājušajā vasarā 19% Latvijas iedzīvotāju atvaļinājumu pavadīja ārvalstīs, bet šovasar to plāno darīt teju puse jeb 45% respondentu, turklāt 8% plāno ceļot ārpus Eiropas Savienības, savukārt 30% iedzīvotāju dod priekšroku iekšzemes tūrismam. Visaktīvāk ceļojumus šovasar plāno 18–24 gadus veci jaunieši (33%) un pieaugušie vecumā no 55 līdz 65 gadiem (30%).

Kristaps, strādā ražošanā

Nav ieplānots. Pirms dažiem gadiem bijām ceļojumā, bet šogad neplānojam. Vēl jo vairāk tāpēc, ka cenas šobrīd ir ļoti pieaugušas.

Svetlana, friziere

Jā, plānoju. Braukšu uz Somiju, Karēliju. Biļetes jau ir nopirktas, un ceļojumam esmu sagatavojusies. Šī ir pirmā reize, kad došos tik tālā ceļojumā, jo līdz šim esmu bijusi tikai Baltijas valstīs.

Iveta, pārdevēja

Nē, uzturos tikai Ķekavā. Arī atpūtu plānoju tepat novadā, piemēram, apmeklējot pilsētas svētkus. Pagaidām nekur ārzemēs neesmu bijusi, tikai piecu gadu vecumā Lietuvā. Ceļojums uz ārzemēm ir manos nākotnes plānos.

Ingunda, ražošanas inženiere

Varbūt nākampavasar varētu ieplānot kaut kur doties. Tā nav, ka katru gadu kaut kur noteikti braucam. Vairāk sanāk paciemoties pie radiem tepat Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.