Menu
 

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji valdībā vislabprātāk redzētu ZZS, "Jauno Vienotību" un "Saskaņu"

  • Autors:  LETA
Aptauja: Latvijas iedzīvotāji valdībā vislabprātāk redzētu ZZS, "Jauno Vienotību" un "Saskaņu" Foto no arhīva

Latvijas iedzīvotāji pēc Saeimas vēlēšanām valdībā vislabprātāk redzētu Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), "Jauno Vienotību" (JV) un "Saskaņu", liecina pēc portāla "Delfi" pasūtījuma septembra beigās veiktā kompānijas "Kantar TNS" aptauja.

Aptaujājot vēlētājus par to, kurām partijām vajadzētu piedalīties valdošās koalīcijas veidošanā pēc Saeimas vēlēšanām, visbiežāk iedzīvotāji izvēlējušies ZZS, kuru koalīcijā vēlētos 21% vēlētāju. Otrajā vietā ierindojusies "Jaunā Vienotība" ar 16%, bet trešajā vietā ir partija "Saskaņa" ar 14% lielu atbalstu.

Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nākamajā valdībā vēlētos redzēt 13% aptaujāto, Jauno konservatīvo partiju (JKP) – 12%, "Attīstībai/Par!" – 11%, bet "KPV LV" – 11%. "Progresīvos" valdībā labprāt vēlētos redzēt 4,1% aptaujāto, savukārt Latvijas Reģionu apvienību (LRA) – 2,5%, bet "No sirds Latvijai" (NSL) – 1,5% iedzīvotāju.

Grūti atbildēt uz aptaujā uzdoto jautājumu bijis 46,5% aptaujāto.

13. Saeimas vēlēšanas notiks sestdien 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00 pēc vietējā laika.

Tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā ir sasnieguši 18 gadu vecumu. Vēlētāji var balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs pēc izvēles.

Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāji, kuriem ir tikai personas apliecība, vēlētāja apliecību var saņemt bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļā Latvijā, kur izsniegta vēlētāja personas apliecība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.