Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai vajadzētu sodīt par ātruma pārsniegšanu jau līdz 10 km/h? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Satiksmes ministrija un ceļu satiksmes drošības eksperti rosina piemērot naudas sodu arī par braukšanas ātruma pārkāpšanu, ja atļautais ātrums pārsniegts līdz 10 km/h. Apspriestais priekšlikums paredz, ka par  šādu pārkāpumu var piemērot 10 eiro naudas sodu, nevis izteikt brīdinājumu, kā tas ir pašlaik. Arī Valsts policija uzskata, ka jau sen vajadzēja atcelt brīdinājumu un tā vietā piespriest naudas sodu par ātruma pārsniegšanu. Liela daļa ar fotoradariem konstatēto ātruma pārkāpumu ir par gadījumiem, kad tas pārsniegts par 10–20 km/h.

VLADISLAVS, celtnieks
Šoferiem būs ļoti grūti pārorientēties. Varbūt ar laiku autobraucēji pieradīs tā braukt, bet pārejas periodā daudziem tas būs dārgs prieks.

GUNTA, pārdevēja
Nē, nevajag, jo, pirmkārt, spidometrā ir ārkārtīgi grūti piefiksēt pāris kilometru stundā ātruma atšķirību, otrkārt, nepārtraukta skatīšanās spidometrā var novērt uzmanību no satiksmes un radīt vairāk bīstamu situāciju uz ceļa.

ARTIS, elektrotehniķis
Diez vai to vajag. Esmu ievērojis, ka satiksme pēc naudas sodu palielināšanas un fotoradaru uzstādīšanas uz autoceļiem ir pietiekami uzlabojusies, lai tagad ieviestu tik stingrus noteikumus.

ANDIS, elektriķis
Domāju, ka nē, jo ir labi, ka ir zināmas ātruma robežas, par ko neuzliek naudas sodu. Pārlieka koncentrēšanās uz ātrumu – vai tie ir 50 vai 52 km/h – nerada drošu braukšanu un situācijas kontroli uz ceļa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.