Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai gatavojat pārtikas krājumus ziemai? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - arhīvs un Liene Ozola Foto - arhīvs un Liene Ozola

Tas, ka viss kļūst arvien dārgāks, negribot kļuvis par vienu no apspriestākajiem tematiem gan ģimenes, gan draugu lokā. Pieaugot pārtikas cenām, daļa iedzīvotāju arvien vairāk sāk izvērtēt pirkumus – iegādājas mazāk preču, izvēlas lētākās un lūkojas pēc akcijām. To, ka iepirkšanās paradumi mainās, izjūt arī tirgotāji, bet vai iedzīvotāji vairāk gatavojas ziemai, iepērkot pārtiku ar garāku glabāšanas termiņu vai gatavojot konservus un sasaldējot svaigos augļus un dārzeņus?

JEĻENA, programmētāja
Jā, gatavoju uzkrājumus. Kad redzu atlaides, iepērku pārtikas produktus ar ilgu glabāšanas termiņu lielākā vairumā. Un ne tikai šogad. Esam jau pieraduši, ka visu, ko var izaudzēt dārzā, audzējam paši un, protams, konservējam gan gurķus, gan tomātus, saldējam ogas.

KRIŠS, autovadītājs
Mūsu ģimenē tiek taisīti konservi, ievārījumi, kompoti. Visu, ko šajā gadalaikā var iespēt sataisīt, tas arī tiek darīts. Paši audzējam arī kartupeļus, kas rudenī būs novācami un uzglabājami ziemai.

EMĪLS, pensionārs
Nē, šobrīd netaisām pārtikas uzkrājumus. Svaigo pārtiku gatavojam vienai vai divām dienām. Bakalejas preces – griķus, makaronus un citus produktus – iepērkam nedaudz ilgākam laikam, tā, lai pietiek divām nedēļām vai mēnesim.

OJĀRS, pensionārs
Ko paši izaudzējam, to arī konservējam: gurķus, tomātus, kabačus, dažādus biezeņus. Ogas – ērķšogas un upenes – visērtāk ir uzglabāt saldētā veidā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.