Menu
 

Aptauja Mārupē: Kurai partijai, jūsuprāt, būtu jāuztic jaunās valdības veidošana? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Mārupē: Kurai partijai, jūsuprāt, būtu jāuztic jaunās valdības veidošana? Foto: Valsts kanceleja un Una Griškeviča

Spriežot pēc 6. oktobrī notikušo 13. Saeimas vēlēšanu apkopotajiem rezultātiem, parlamentā iekļuvuši septiņi politiskie spēki – "Saskaņa", "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija, "Attīstībai/Par!", Nacionālā apvienība, Zaļo un Zemnieku savienība un "Jaunā Vienotība". Tagad gaidāmas savstarpējās politiskās konsultācijas un sarunas, savukārt Valsts prezidents Raimonds Vējonis paziņojis, ka tuvāko divu nedēļu laikā uzsāks politiskās pārrunas par iespējamo Ministru prezidenta kandidātu.

Taču politiskā nostāja ir skaidra: nemainīt valsts ārpolitikas līdzšinējo kursu un turpināt valsts drošības stiprināšanu, veidot sabalansētu valsts budžetu un turpināt Latvijas sabiedrībai būtiskas reformas, kā arī stiprināt tiesiskumu.

Ronalds, jahtas kapteinis
Ņemot vērā vēlēšanu rezultātus, es uzticētu sastādīt valdību partijai "Attīstībai/Par!". Rūpīgi sekojot līdzi priekšvēlēšanu procesam, esmu nācis pie slēdziena, ka šī partija apvieno sevī modernus, kompetentus un atbildīgus cilvēkus, un tas Latvijai šobrīd ir ļoti vajadzīgs.

 

Ingūna, dzīvo Pāvilostā
Es negribētu dot priekšroku vienai partijai. Manuprāt, būtu pareizi, ja par premjera posteni vienotos vairāki politiskie spēki, lai tiktu ņemtas vērā visu vēlētāju intereses. Valstij jānodrošina vienādas tiesības un garantijas visiem pilsoņiem neatkarīgi no viņu vecuma, dzimuma un seksuālās orientācijas.

 

Aija, pensionēta skolotāja no Mārupes
Es uzticos "Jaunajai Vienotībai" un vēlos, lai viņi piedalās valdības veidošanā. Vispār man ļoti patika Solvita Āboltiņa – spožs prāts, erudīcija un drosme. Tāda līmeņa personības mūsdienu politikā vairs nav, par to žēl.

 

Ralfs, mēbeļu restaurators
Iepazīstoties ar vēlēšanu rezultātiem, ir skaidrs mūsu tautas liktenis nākamos četrus gadus. Pašreizējā situācijā es neredzu nevienu partiju, kura tiešām iestātos par tautas interesēm, un partiju, kurai uzticētu veidot valdību. Tagad partijas sāks mums parādīt pirmos ziediņus, un jau drīz mēs redzēsim solīto pret reālo! Manuprāt, Latvijai būtu jāņem piemērs no Vācijas, kur ir tikai divas vadošās partijas – Kristīgo demokrātu apvienība un Sociāldemokrātiskā partija.

 

Alise, studente
Es uzticētos "Attīstībai/Par!", jo tie cilvēki, kurus no šīs partijas pazīstu, man šķiet ļoti sakarīgi. Viņiem ir spožas idejas, viņi ir darītāji un noteikti turpinās Latvijas līdzšinējo kursu uz attīstītu un modernu valsti. Es ceru, ka viņus pieaicinās valdības veidošanā!

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.