Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai jūs lasāt grāmatas? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Latvijā samazinās to cilvēku skaits, kas lasa grāmatas, liecina  socioloģiskās aptaujas rezultāti. Respondentiem tika jautāts, cik daudz grāmatu viņi ir izlasījuši pēdējo sešu mēnešu laikā, un 59,9% norādījuši, ka nav izlasījuši nevienu grāmatu. Piemēram, 2013. gada jūlijā grāmatas nebija lasījuši 47,1% aptaujāto, bet 2016. gada jūlijā – 45% respondentu. 2019. gadā uz jautājumu, vai ir izlasījuši kādu grāmatu pēdējā pusgada laikā, noliedzoši atbildēja jau 50,4% aptaujāto. Šī gada jūlija dati rāda, ka vismaz vienu grāmatu aizvadīto sešu mēnešu laikā ir izlasījuši 38,8% iedzīvotāju. 2013. gadā tādi bija 50,4% aptaujāto, 2016. gadā – 53%, bet 2019. gadā – 48,3%.

NARINS, krāsotājs
Man nav laika lasīt grāmatas, jo visu dienu strādāju. Apmēram pirms trim gadiem izlasīju pēdējo grāmatu. Šobrīd internetā lasu rakstus, kas mani interesē gan profesionāli, gan arī lai uzzinātu jaunumus par notiekošo pasaulē.

 

JĀNIS, ārstniecības persona
Šobrīd lasām bērnu grāmatas, jo mājās ir skolas vecuma bērni. No sākuma lasījām viņiem priekšā, bet tagad jau lasām grāmatas kopīgi. Agrāk gan pats lasīju ļoti daudz grāmatu.

 

ARNIS, autoiekrāvējs
Es neatceros, kas bija pēdējā grāmata, ko izlasīju. Avīzes, žurnālus – tos es lasu, bet grāmatas gan ne. Visu nepieciešamo atrodu internetā.

 

ARMANDS, autovadītājs
Faktiski nelasu. Pat neatceros, kad pēdējo grāmatu izlasīju. Lasu informāciju internetā, bet tās jau vairāk ir muļķības, ne tā kā grāmatas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.