Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā jūs izdarāt izvēli Saeimas vēlēšanās? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - arhīvs un Liene Ozola Foto - arhīvs un Liene Ozola

1. oktobrī Latvijā notiks kārtējās Saeimas vēlēšanas, kad uz nākamajiem četriem gadiem būs jāievēl simt 14. Saeimas deputātu. Saeimas vēlēšanās ir pieci vēlēšanu apgabali – Rīga, Vidzeme, Latgale, Kurzeme un Zemgale –, un no katra apgabala parlamentā ir jāievēl noteikts deputātu skaits. Vēlēšanu apgabalos ievēlējamo deputātu skaitu nosaka Centrālā vēlēšanu komisija proporcionāli apgabala vēlētāju skaitam, kāds reģistrēts Fizisko personu reģistrā četrus mēnešus pirms vēlēšanu dienas. Saeimas vēlēšanās balsstiesīgie pilsoņi var balsot vēlēšanu iecirkņos Latvijā vai ārvalstīs vēlēšanu dienā.

EVITA, mājsaimniece
Pirms izdarīt izvēli, es aprunājos ar tuviniekiem, kaimiņiem, bet tāpat skatos TV un lasu presē pieejamās intervijas, debates, diskusijas.

SVETLANA, pārdevēja
Es iešu uz vēlēšanām, bet vēl neesmu izdomājusi, par ko balsošu. Tam vēl ir laiks, bet šobrīd man ir citas prioritātes, jo jārūpējas par savu veselību.

LĪGA, pavāre
Šad tad klausos radio, arī televizoru skatos, bet neesmu vēl izlēmusi. Droši vien, ka iešu uz vēlēšanām, citādi jau nekas nemainās.

ARNIS, tālbraucējs
Jau vairāk nekā desmit gadus es dzīvoju Krievijā un arī šogad vēlēšanu laikā būšu tur, tā ka balsot neiešu.

GINTA, zemniece
Es izvēlos pēc iepriekšējās pieredzes, pēc tā, kā partijas ir pildījušas solījumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.