Menu
 

Aptauja Saulkrastos. Kāpēc būtu svarīgi svinēt Tēva dienu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Tēva diena tiek atzīmēta un svinēta septembra otrajā svētdienā, šogad – 11.septembrī. Vienlaikus tā ir ne tikai svētku diena, bet arī lieliska iespēja aktualizēt tēva nozīmīgumu ģimenē un plašākā sabiedrībā. 

Tēva dienas pirmsākumi meklējami Amerikas Savienotajās Valstīs, kur to sāka atzīmēt 20.gadsimta sākumā, tādējādi pievēršot uzmanību tēva lomai bērna audzināšanas procesā. Pirmās Tēva dienas svinības ASV notika 1910.gadā, bet tikai 1966.gadā tā kļuva par valsts svētkiem. Latvijā Tēva diena tiek svinēta gandrīz divpadsmit gadus.

Vladimirs, sētnieks

Es laikam to drīzāk sauktu par ģimenes dienu, jo viens pats tēvs maz ko spēj bērnu audzināšanā. Būtiski ir, ka māte un tēvs ir kopā, jo tā cilvēce turpinās. Svarīgāka ir visa ģimene kopā.

Kristīne, bibliotekāre

Bērna dzīvē tēvs ir ļoti nozīmīgs, tāpēc Tēva diena ir tikpat svarīga kā Mātes diena. Īpaši nozīmīgi tas ir mūsdienās, kad tēvi uzņemas arvien lielāku lomu bērnu audzināšanā. Mūsu ģimenē svin šo dienu.

Gunta, pārdevēja

Tā ir tāda pati diena kā 8.marts, tāpēc, domāju, šajā dienā varētu tēvu un vīrieti kaut kā īpaši iepriecināt, piemēram, aizvedot viņu svinīgās vakariņās.

Ivo, pašnodarbinātais

Vajag svinēt, jo tēvi kļūst arvien foršāki un arvien vairāk iesaistās bērnu audzināšanā. Bērnam svarīga ir ne tikai māte, bet arī tēvs. Dažiem bērniem tēvs pat ir svarīgāks. Piemēram, manai meitai reizēm tā ir.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.