Menu
 

Aptauja Ogrē. Kā vērtējat dažu pašvaldību kavēšanos aizvākt okupācijas varas pieminekļus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, "Ogres Vēstis Visiem"
Foto - LETA Foto - LETA

Kopumā Latvijā ir 69 padomju un nacistisko režīmu slavinoši pieminekļi, kas ir jālikvidē likumā noteiktajā termiņā – līdz 15. novembrim. Visām pašvaldībām ir jāiesniedz konkrēti plāni, kuros norādīti pieminekļu nojaukšanas termiņi. Iesūtītos plānus ministrija izvērtēs, kā arī prasīs paskaidrojumu pašvaldībām, kas tos vēl nav iesūtījušas. Dažu pieminekļu, tostarp lidmašīnas Mārupes pagasta Skultes ciemā, likvidēšana jau izvērtusies par notikumu visas valsts mērogā.

AIVIS no Ogres
Uzskatu, ka šāda rīcība skaidri un gaiši parāda, kurā pusē nostājas šo pašvaldību vadītāji. Tas var palīdzēt vēlētājam izvēlēties, par ko nākamajās pašvaldību vēlēšanās noteikti nebalsot.

IVETA no Ikšķiles
Manuprāt, tā ir tikai tāda kā apzināta un nepamatota vilcināšanās. Tos okupācijas varas pieminekļus tik un tā vajadzēs aizvākt, jo pārliecinoši lielākā daļa tautas ir par to.

ROBERTS no Ogres
Protams, ka es, gluži tāpat kā daudzi citi, tādu kavēšanos vērtēju ļoti negatīvi. Mūsu novadā šos okupekļus aizvāca, pirms tāds likums bija pieņemts. Nesaprotu, ka ir vēl tādas pašvaldības, kas nostājas pret likumu.

AGNESE no Ogres
Es domāju, ka tā ir kādu noteiktu partiju un politiķu, kas orientējas uz krievvalodīgajiem vēlētājiem, apzināta rīcība pirms vēlēšanām. Lai arī šīs pašvaldības labi zina, ka tos pieminekļus jebkurā gadījumā būs jānovāc, to vadītāji tomēr cenšas iegūt kaut kādu savu vēlētāju uzmanību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.