Menu
 

Aptauja: Vairākums strādājošo darbā jūtas pozitīvi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aptauja: Vairākums strādājošo darbā jūtas pozitīvi pixabay.com

Trīs ceturtdaļas jeb 75% Latvijas strādājošo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem savu emocionālo stāvokli darbā raksturo kā pozitīvu. To skaitā 59% strādājošo savu emocionālo stāvokli darbā raksturo kā drīzāk pozitīvu, un 16% – kā noteikti pozitīvu.

Savukārt emocionāli negatīvi darbā jūtas nepilna piektā daļa jeb 18% strādājošo (tostarp 15% jūtas drīzāk negatīvi un 3% – noteikti negatīvi), atklāj pētījumu un konsultāciju kompānijas “Kantar TNS” oktobrī veiktā aptauja.

Likumsakarīgi, ka savu emocionālo stāvokli darbā kā pozitīvu biežāk vērtē uzņēmumu vai iestāžu vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti, kā arī darbinieki ar augstiem ienākumiem – vairāk nekā 1000 eiro mēnesī. Savukārt zemāka līmeņa speciālisti un ierindas darbinieki, kā arī aptaujātie strādājošie ar vidējiem – no 500 līdz 700 eiro mēnesī – ienākumiem, savu emocionālo stāvokli darbā biežāk raksturo kā negatīvu.

Kā norāda aptaujas autori, vērojama interesanta iezīme, ka strādājošie no lielajām – vismaz četru cilvēku – ģimenēm darbā biežāk jūtas pozitīvi, nekā darbinieki, kas dzīvo vieni paši. Iespējams, strādājošie savās lielajās ģimenēs gūst radinieku atbalstu, kas palīdz mazināt darbā uzņemto stresu un rada pozitīvas emocijas, ko pārnest uz darbu, kamēr vienatnē dzīvojošie cilvēki šādu atbalstu ikdienā nevar saņemt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.