Menu
 

Aptauja Ogrē. Ja jūs būtu premjers, kādu jaunu ministriju jūs izveidotu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un Valsts kanceleja Foto - Ritvars Raits un Valsts kanceleja

Jaunas – Klimata un enerģētikas – ministrijas veidošana bija pēdējais jautājums, par kuru bija jāvienojas trim partijām valdības veidošanas procesā, lai varētu parakstīt valdību veidojošo partiju sadarbības memorandu. Atgādinām, ka “Apvienotā saraksta” pārstāvji, uzsākot valdības veidošanas sarunas, iebilda pret jaunas ministrijas veidošanu. Šobrīd kā iespējamais klimata un enerģētikas ministra amata kandidāts tiek minēts bijušais Salaspils mērs Raimonds Čudars.

Madara

Nezinu. Ja godīgi, es par tādām lietām nedomāju. Es uzskatu, ka nevajag izgudrot velosipēdu no jauna, tāpat ir arī ar ministrijām – nekas jauns nav jāizdomā, jo mums to jau ir pietiekami daudz. Vajag optimizēt un uzlabot tās ministrijas, kas jau ir.

Monta

Es nodibinātu Bērnu un dzīvnieku lietu ministriju. Tāda ministrija, manuprāt, ir vajadzīga, lai nodarbotos ar bērnu un dzīvnieku tiesību aizstāvību. Vēl tā varētu dalīt naudiņu – administrēt bērnu pabalstus, piemēram.

Beāte

Es domāju, ka jauna ministrija mums nav vajadzīga. Mums jau ir daudz ministriju, varbūt pat varētu to skaitu samazināt. Bet palielināt? Nu nē, kur tad vēl vairāk? Tas birokrātiskais aparāts tā jau ir liels un nodokļu maksātājiem pamatīgs slogs.

Daina

Uzskatu, ka jauna ministrija nav vajadzīga. Būtībā valsts pārvaldē visu laiku notiek tā, ka, piemēram, tiek izveidots kaut kas jauns, pēc tam to ar kaut ko apvieno, tad atkal izdomā kaut ko jaunu. Reorganizācijas notiek ik pēc laika. Un tikai sola, ka ierēdņu skaits nepalielināsies, bet vai tiešām tā ir?

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.