Menu
 

Kā darbojas pirkumu apdrošināšana?

  • Autors:  Jekaterina Ziniča, “Luminor bankas” biznesa attīstības vadītāja
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tikko iegādāts viedtālrunis izslīd no rokām un saplīst vai rīta kafija uzlīst uz datora. Tās ir tikai dažas no ikdienas neveiksmēm, ar kurām reizēm sastopamies, sabojājot garastāvokli visai dienai. Šajos gadījumos nav spēkā ražotāja garantija, jo ierīces sabojājusies nevis ražotāja, bet pircēja vainas dēļ. Lai izvairītos no neparedzētiem finansiāliem zaudējumiem, arvien vairāk banku un apdrošināšanas sabiedrību piedāvā maksājumu kartē jau automātiski iekļautu pirkumu apdrošināšanu.

Pirkumu apdrošināšana gūst arvien lielāku popularitāti, jo tās iegāde ir lielisks veids kā izvairīties no neparedzamiem zaudējumiem, kas radušies savas vai citu neuzmanības dēļ. Tāpat apdrošināšana pasargā, ja iegādāto preci nozog, piemēram, kad garnadzis piesavinājies pie veikala novietotu velosipēdu. Situācijas var būt dažādas, svarīgi, ka ir veids kā samazināt savus finansiālos zaudējumus, kas īpaši svarīgi pieaugošas dārdzības apstākļos.

Maksā ar karti

Pirkuma apdrošināšanu var iegādāties apdrošināšanas sabiedrībās, noformēt veikalos, iegādājoties preci, vai izmantot bankas maksājumu karti, kas iekļauj šādu apdrošināšanas veidu.

Visizdevīgāk un vienkāršāk ir izmantot pirkumu apdrošināšanu, kas iekļauta maksājumu kartē, jo, veicot pirkumu ar šo karti, apdrošināšana darbojas automātiski. Arī “Luminor” maksājumu kartes ietver šādu servisu, iekļaujot bezmaksas 180 dienu pirkumu apdrošināšanu pret bojājumiem, iznīcināšanu un zādzību ar ielaušanos. Šajā gadījumā vienīgie nosacījumi – pirkumu iegādē izmantot šo maksājumu karti un prece automātiski būs apdrošināta, kā arī neaizmirst saglabāt čeku. Turklāt apdrošināšana darbojas ne tikai pirkumiem Latvijā, bet arī ārvalstīs, vai tos iegādājoties tiešsaistē.

Visbiežāk cieš elektropreces

Pirkumu apdrošināšanu piemēro lielākajai daļai ilgtermiņa lietošanas preču, tai skaitā mēbelēm, juvelierizstrādājumiem, brillēm, sporta aprīkojumam, elektroprecēm un darbarīkiem. Apdrošināšana parasti neietver lietotas, pazaudētas vai uz nomaksu iegādātas preces, kā arī nelielus kosmētiskus bojājumus. Līdzīgi kā citiem apdrošināšanas veidiem, arī pirkumu apdrošināšanai parasti ir noteikts pašrisks un apdrošināšanas atlīdzības limits kalendārā gada laikā.

Saskaņā ar  “Luminor” sadarbības partnera apdrošināšanas sabiedrības “Compensa Vienna Insurance Group” datiem 65% gadījumu klienti piesaka atlīdzību par bojātiem vai zagtiem mobilajiem tālruņiem, 11% par planšetdatoriem un to aprīkojumu, kur vidējā izmaksātā atlīdzība ir virs 220 eiro, un 7% par televizoriem. Lielākajā daļā gadījumu telefonus un datorus aizvieto ar jaunu ierīci, savukārt planšetdatorus bieži ir iespēja salabot.

Svarīgi atcerēties, ka pirkumu apdrošināšana nedarbosies automašīnām un nekustamajam īpašumam, jo šiem pirkumiem ir paredzēts cits apdrošināšanas veids.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.