Menu
 

Aptauja Ogrē. Vai Latvijā vienmēr un visur būtu jārunā latviski? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Daudzi Latvijas uzņēmumi gan iekšējā saziņā, gan komunikācijā ar klientiem aizvien turpina piedāvāt iespēju izvēlēties krievu valodu ērtākai informācijas apritei. Vai tā tam vajadzētu būt, ja valstī ir noteikta viena valsts valoda?

Kristiāna

Pamatvalodai, protams, ir jābūt latviešu valodai, bet es neiebilstu, ja tiktu izmantota arī angļu valoda, kā tas ir visās citās Eiropas Savienības valstīs. Sociālajos tīklos var izpausties, kā grib, bet, ja kādā grupā kāds kaut ko raksta krieviski, tad man ir problēma, jo šo valodu es nepārvaldu.

Daiga

Es pat nezinu… Ģimenē ir jārunā savā valodā. Uz ielas, ja mani netraucē, viņi var runāt arī krieviski. Sociālajos tīklos? Ja viņi komunicē ar saviem draugiem, kāpēc ne? Lai taču lieto tādu valodu, kurā viņiem ir ērtāk sazināties.

Līga

Es pati esmu latviete, bet mans vīrs ir krievvalodīgais. Es jau kopš bērnības ļoti labi zinu arī krievu valodu, jo uzaugu Daugavpilī. Uzskatu, ka ir labi zināt abas valodas. Valsts iestādēs un publiskā vidē gan jālieto tikai latviešu valoda, jo te ir Latvija. Tas attiektos arī uz sociālajiem tīkliem, bet tur svarīgi, lai visi saprastu.

Valda

Nē. Par vēlu atjēdzāmies, ka mums ir daudz sveštautībnieku, mazāk viņu nebūs nekad. Valodas jautājums tikai ievieš mūsu starpā naidu. Mēs esam uzauguši ar krievu valodu, un valoda jau nav vainīga, politika ir vainīga.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.