Menu
 

Aptauja Ropažos. Vai atbalstāt ideju par tautas vēlētu Valsts prezidentu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Valsts prezidenta kanceleja Foto - Liene Ozola un Valsts prezidenta kanceleja

Zaļo un Zemnieku savienības deputāti iesnieguši grozījumus Satversmē, rosinot noteikt, ka Valsts prezidentu ievēlē Latvijas balsstiesīgie pilsoņi. “Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas deputāti uzskata, ka, dodot Latvijas pilsoņiem iespēju vēlēt Valsts prezidentu, iedzīvotājiem būtu iespēja vislielākajā mērā ietekmēt politiskos procesus un iesaistīties valstij svarīgu jautājumu izlemšanā,” atzīmēts grozījumu pamatojumā.

Partiju apvienībā akcentē, ka tā tiktu stiprināta demokrātija,  pilsoņi tiktu iesaistīti politiskajos procesos, kā arī tiktu mazinātas tiesības sabiedrības mazākumam izlemt sabiedrības vairākuma vietā.

Solvita, reklāmas eksperte

Es neesmu domājusi par šo jautājumu, tomēr šķiet, ka labāk nevajag, jo tas rada riskus tikt pie vēl sliktāka prezidenta, jo tautai tomēr ir samērā maz informācijas par kandidātu.

Gints, namu apsaimniekotājs

Ja  prezidents kalpo tautai, tad tautai arī jābūt privilēģijai un tiesībām viņu ievēlēt. Pretējā gadījumā nav skaidrs, kam prezidents kalpo.

Gunta, pārdevēja

Atbalstu, jo uzskatu, ka tādā veidā Valsts prezidentam būs lielākas pilnvaras nekā šobrīd, kad viņš vairāk ir simboliska un dekoratīva politiska figūra.

Agris, medicīniskā transporta vadītājs

Domāju, ka tas būtu labi, jo tādā veidā tiktu mainīta daļa valsts pārvaldes, kas nozīmētu pārmaiņas. Vismaz kaut kas mainītos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.