Menu
 

Aptauja. Vai sekojat līdzi plūdu aktualitātēm? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - Ritvars Raits un arhīvs Foto - Ritvars Raits un arhīvs

Vaicājām iedzīvotājiem, vai viņi seko līdzi plūdu aktualitātēm.

Mareks no Ogres

Jā, mazliet sekoju. Es biju aizgājis līdz Ogres upei, lai paskatītos, kas tur notiek, vai ledus sanesums ir vai nav. Konstatēju, ka vismaz tajā brīdī nebija. Man pašam ar postošām dabas parādībām saskarties nav nācies. Manam patēvam Jēkabpils pusē dzīvo vecāki. Viņu māja gan bija applūdusi, bet tas bija sen.

Edmunds no Ogres

Ziņām par plūdu aktualitātēm sekoju līdzi ļoti cītīgi. Daru to tāpēc, ka mūsu bērni dzīvo mājā pie Mazās Juglas. Tāpēc mēs ar sievu sekojam līdzi arī tam, kāda plūdu iespējamība ir Ogrē. Par laimi, bērnu īpašums nekad vēl nav applūdis, tur ūdens upē visu laiku turas vienā līmenī, bet ir diezgan augsts.

Ligita no Bauskas novada

Šobrīd jau nemaz nav iespējams nesekot līdzi jaunumiem par situāciju ar plūdiem Jēkabpilī. Tās ziņas parādās visur. Man pašai savā dzīvē ar postošām dabas parādībām saskarties nav nācies. Atceros, ka pirms vairāk nekā 20 gadiem Latvijā bija jūtama neliela zemestrīce. Ja godīgi, es toreiz biju nobijusies, jo domāju, ka mana māja brūk.

Kristīne no Ogres

Es pati esmu dzimusi jēkabpiliete, nodzīvoju tur vairāk nekā 25 gadus. Šajās dienās tiešām ļoti sekoju līdzi, kas tur notiek. Mani vecāki dzīvo netālu no Jēkabpils, viņus plūdi nevar skart. Tik lieli plūdi kā šogad Jēkabpilī nekad nav bijuši, kad ūdens līmenis pārsniedza astoņu metru atzīmi. Esmu redzējusi tādus, kad tas sasniedza sešu metru atzīmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.