Menu
 

Kā laikus pasargāt sevi no kredītsaistību neizpildes? Apriņķis.lv

  • Autors:  Kaspars Lukačovs, “Luminor” privātpersonu kreditēšanas vadītājs Baltijā
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz ar pārtikas, energoresursu, siltumenerģijas, kā arī citu preču un pakalpojumu cenu pieaugumu, daudzi meklē veidus, kā tikt galā ar maksājumiem. Vienlaikus ir sadārdzinājušies arī kredīti, kas saistīti ar Euribor likmes straujo kāpumu un tā rezultātā pieauguši hipotekāro un cita veida kredītu mēneša maksājumi.

Viens no veidiem kā rīkoties, lai pasargātu sevi, ja radīsies grūtības laikus veikt maksājumus par kredītu, ir kredītmaksājumu apdrošināšana. Kā liecina apkopotā informācija, pērn vairāk kā puse jeb 52% kredītmaksājumu apdrošināšanas gadījumu bija saistīti ar darba zaudēšanu, kamēr 48% – ilgstošu slimību.

Lai cik apzinīgs ir kredītņēmējs, neviens nav pasargāts no negaidītām situācijām – darba zaudēšanas, nopietnām slimībām, traumām vai citiem neparedzētiem gadījumiem, kuri vienlaikus ar emocionālu stresu var sagādāt arī finanšu zaudējumus. Lai šādās situācijās saglabātu finansiālo stabilitāti, kredīta ņēmējiem ir iespēja apdrošināt savus kredītmaksājumus.

Aizvadītajā gadā lielākās summas, kas tika izmaksātas “Luminor” klientiem, kuri bija apdrošinājuši savus kredītmaksājumus, bija vairāk nekā 4000 eiro apmērā zaudēta darba gadījumā, bet 5500 eiro ilgstošas slimības dēļ.

Neraugoties uz augsto inflāciju un cenu kāpumu, līdz šim nav novērotas būtiskas izmaiņas klientu maksātspējā un kredītmaksājumu atlikšanā, to skaits šobrīd nav palielinājies. Tomēr tādi gadījumi, kā darba zaudēšana vai nopietna saslimšana var piemeklēt ikvienu. Kredītmaksājumu apdrošināšana nevar pasargāt no negaidītiem notikumiem, bet ar tās palīdzību mūsu klientiem ir iespēja vismaz nesatraukties par saviem kredīta ikmēneša maksājumiem un izvairīties no nokavējuma procentu piemērošanas kredītmaksājumu kavējuma gadījumā.

Kredītmaksājumu apdrošināšana tiek piedāvāta tiem “Luminor” klientiem, kuriem ir noformēts hipotekārais vai patēriņa kredīts un apdrošināšanas prēmija vai cena ir atkarīga no izvēlētā apdrošināšanas seguma. Izvēloties minimālo atlīdzības segumu, klienta ikmēneša maksa par apdrošināšanu ir vien 4 eiro, savukārt, ja mēneša apdrošināšanas segums ir 500 eiro, klientam par šādu polisi ir jāmaksā 13,50 eiro mēnesī. Ikmēneša apdrošināšanas atlīdzības summa var būt līdzvērtīga kredītmaksājumam vai nedaudz pārsniegt to, bet minimālais apmērs ir 100 eiro.

Iestājoties apdrošināšanas gadījumam, atlīdzība katru mēnesi, bet ne ilgāk kā 11 mēnešus, tiks izmaksāta uz klienta  bankas kontu, turklāt apdrošināšana būs spēkā arī tad, ja klientam tiks piešķirtas valsts sociālās garantijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.