Menu
 

Aptauja. Cik bieži mēdzat lasīt, un ko tieši lasāt? Apriņķis.lv

  • Autors:  Ritvars Raits
Foto - Ritvars Raits un pixabay.com Foto - Ritvars Raits un pixabay.com

Pērn pētījumu centrs “SKDS” atkārtoja tradicionālo grāmatu pirkšanas un lasīšanas mērījumu, kurā konstatēts, ka kopš 2019. gada Latvijā ļoti strauji ir mazinājusies gan grāmatu pirkšana, gan lasīšana. Aktīvākie grāmatu pircēji ir cilvēki ar augstāko izglītību un tie, kas nav zemāko ienākumu kategorijās, un sievietes ir krietni aktīvākas pircējas nekā vīrieši.

Viktors

Šajās dienās aktuālākais, ko nācies lasīt, ir publikācijas par barikāžu laiku. Visvairāk lasu internetā, bet lasu, protams, arī avīzes, tostarp “Ogres Vēstis Visiem”. No grāmatām lasu tehnisko literatūru – par automobiļiem un būvniecību.

Daina

Šobrīd laiks ir tāds, ka lielākoties visu, ko lasu, es atrodu interneta resursos. Lasu par sportu, izglītības sistēmu, jauno mācību saturu. Pēdējais no izlasītā, kas palicis prātā, ir intervija ar handbolistu Daini Krištopānu.

Irēna

Es lasu gan avīzes, gan žurnālus. Arī grāmatas – lielākoties tā dēvētos sieviešu romānus. Pēdējais no izlasītā, kas man palicis atmiņā, ir par lielajiem plūdiem Jēkabpilī.

Artis

Lasu katru dienu – zinātniskos žurnālus, detektīvromānus. Šobrīd lasu Džordža Semjuela Klāsona “Bagātākais vīrs Babilonā”. Palicis prātā šis citāts: “Daļai no visa, ko nopelnu, jāpieder vienīgi man.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.