Menu
 

Aptauja Rīgā: Kādām nozarēm vai darbiem jūs atvēlētu neiztērētos desmit miljonus eiro? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā: Kādām nozarēm vai darbiem jūs atvēlētu neiztērētos desmit miljonus eiro? Foto: pixabay.com un Una Griškeviča

Kā šīs nedēļas sākumā vēstīja mediji un ziņu aģentūras, valdība šo otrdien, 23. oktobrī, lēma par vairāk nekā 10 miljonu eiro pārdali dažādiem mērķiem no naudas, ko ministrijas šogad nav iztērējušas. Piemēram, tika rosināts pārdalīt Salaspils kodolreaktora demontāžai, kā arī Paralimpiskā centra būvniecībai paredzēto naudu, jo abu projektu īstenošana šogad netika sākta. Lielākās summas paredzēts pārdalīt starp Labklājības ministrijas programmām. Jāpiebilst, ka šī naudas dalīšana izsauca pamatīgu vētru un diskusijas sociālajā tīklā "Twitter".

Linda, dzīvo Jūrmalā
Jauno un talantīgo skolēnu, sportistu, mākslinieku atbalstam, piemēram, stipendijām. Vispārizglītojošo skolu, sporta skolu, mākslas un mūzikas skolu remontiem un būvniecībai, jo pamati izglītotai jaunajai paaudzei tiek ielikti bērnībā.

Daina, dzīvo Ķekavā
Es neesmu lietpratēja šādos jautājumos. Man šķiet, ka papildu līdzekļus vajadzētu iedalīt veselības aprūpes sakārtošanai, konkrēti – savlaicīgai un visiem pieejamai diagnostikai. Noteikti arī skolu ēdienkartes uzlabošanai – izveidot šai lietai pilnīgi citu pieeju kopā ar veselīga dzīvesveida un uztura mācību.

Gints, aizraujas ar fotografēšanu
Domāju, ka veselības nozarei. Noteikti arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, policijas un sociālo dienestu darbinieku algu palielināšanai.

Dzintars, nāk no veikala
Dažādu nozaru attīstībai. Medicīnai, pensionāriem… Lai gan ar šo summu nepietiktu, lai paaugstinātu pensijas, tam vajag daudz vairāk līdzekļu. Un noteikti bērnu sporta attīstībai.

Inese, pastaigājas ar bērnu
Manuprāt, medicīnai. Un arī pensionāriem varēja iedot mazliet vairāk naudas, jo man žēl skatīties, kā mana mamma mokās ar mazo pensiju. Vispār jau vajadzību ir tik daudz, ka nevar saprast, kam vajadzētu vairāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.