Menu
 

Aptauja. Vai atbalstāt aizliegumu pārdot tabakas izstrādājumus līdz 20 gadu vecumam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šonedēļ otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus, ar kuriem plānots noteikt, ka tabakas izstrādājumus un aizstājējproduktus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un uzpildes tvertnes būs aizliegts pārdot personām, kas ir jaunākas par 20 gadiem. Ar likuma grozījumiem arī iecerēts aizliegt laist tirgū elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus.

Valērijs, celtnieks

Tas būtu pareizi, jo 20 gados cilvēki jau ir apzinīgāki, tāpēc vecuma sliekšņa paaugstināšana ir svarīga.

Aleksandrs, celtnieks

Jā, atbalstu. Esmu dzirdējis, ka cilvēka plaušas attīstās līdz 21 gada vecumam. Tas nozīmē, ka 20 gados cilvēki ir fiziski vairāk nobrieduši un kaitējums no smēķēšanas, iespējams, vairs nav tik liels kā jaunākiem bērniem.

Mārtiņš, uzņēmējs

Ja tas būtu manā varā, es vispār aizliegtu tirgot tabaku un tabakas izstrādājumus. Uzskatu, ka jebkurš šķērslis, lai mazinātu šo sērgu, ir noderīgs, tostarp pircēju vecuma paaugstināšana. Jo mazāk pirks tabaku, jo labāk.

Svetlana, pārdevēja

Uzskatu, ka 18 gadu vecumā cilvēks vēl ir kā bērns. Pēc gadiem pilngadība ir sasniegta, bet uzvedība un attīstība bieži vien šiem jauniešiem ir ļoti bērnišķīga, tāpēc atbalstu to, ka iespēja iegādāties cigaretes būtu no 20 gadu vecuma. Tad cilvēkam ir vairāk saprašanas, ko un kāpēc viņš dara.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.