Menu
 

Aptauja. Vai jūs būtu ar mieru pārtikā lietot kukaiņus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Šā gada sākumā Eiropas Savienība pieņēma regulu, kas pieļauj četru kukaiņu sugu izmantošanu pārtikas ražošanā. Miltu melnuļi (Tenebrio molitor), mājas circeņi (Acheta domesticus), vidējie miltu melnuļi (Alphitobius diaperinus) un klejotājsiseņi (Locusta migratoria) ir kukaiņi, ko ar Pārtikas un veterinārā dienesta atļauju nu varēs lietot uzturā arī pie mums Latvijā. Arī Latvijas uzņēmumi var ražot produktus, kuru sastāvā ir iekļauti minētie kukaiņi, taču būs jāievēro daži būtiski nosacījumi, proti, drīkstēs izmantot tikai valstīs, kas ir minētas atbilstošajos normatīvajos aktos, speciāli audzētus kukaiņus.

Georgijs, celtnieks

Jā, varētu lietot pārtikā kukaiņus. Man nebūtu pretenziju. Esmu tos jau savulaik baudījis, speciāli sagatovus, atvestus no Āzijas valstīm.

Jevgēnijs, celtnieks

Kaut kā ne visai vēlētos kaut ko tādu ēst. Mēs neesam pie tādas pārtikas pieraduši. Varbūt kaut kur Āfrikā tas ir pieņemami, bet ne pie mums.

Valdis, veikala darbinieks

Nē, neēstu. Man nepatīk un ir riebums. Vai tad mums trūkst maizes, ko ēst? Ir citi garšīgāki ēdieni, ko lietot. Pie mums nav bada, lai sāktu ēst kukaiņus.

Igors, pensionēts iekšlietu darbinieks

Nē, negribas ēst kukaiņus un tārpus. Kaut kad esmu tos mēģinājis, bet tas bija ļoti sen. Un šobrīd mums ir liela izvēle, ko lietot pārtikā, jo nav tā, kā bija PSRS laikos, kad bija jāēd tas, kas bija pieejams.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.