Menu
 

Aptauja. Kā cīnīties pret smēķēšanas un citu atkarību izplatīšanos sabiedrībā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Jauniešu vidū izplatīta ir ne tikai smēķēšana, plašumā vēršas arī narkotisko vielu lietošana. Mediķi vēsta, ka šis gads ir sācies ar drūmu statistiku – katru diennakti tiek saņemti astoņi izsaukumi par pārdozēšanu, miruši ir jau divi jaunieši.

Zigrīda no Ogres

Tas ir atkarīgs no pašiem cilvēkiem, kas sāk lietot kādas apreibinošas vielas. Bieži vien iemels ir pārtikusi dzīve, taču reizēm tās ir problēmas ģimenē vai kādas citas nesaskaņas. Nedomāju, ka policija daudz ko var līdzēt, ja cilvēks pats negrib atteikties no nikotīna un citām vielām.

Alberts no Ogres

Šobrīd tās jaunmodīgās cigaretes ir pieejamas gandrīz katrā veikalā, tāpēc viena no problēmām ir to brīvā un plašā izplatība. Es vispār tādas aizliegtu. Un vairāk ir jārunā  ar bērniem un jauniešiem. Es, piemēram, regulāri ar saviem mazbērniem runāju par smēķēšanas un narkotiku kaitīgumu un ļoti ceru, ka tas nebūs velti darīts.

Vaida no Salaspils

Svarīgi ir izvairīties no kaitīgas vides ietekmes, un to var izdarīt, ja cilvēks ir iemācīts būt pašam atbildīgam par sevi un tuvākajiem. Mēs parāk bieži sūdzamies, ka vainīgi ir citi, valdība, bet svarīgi ir iemācīties katram pašam atbildēt par savu rīcību un tās sekām.

Edgars no Rīgas

Es pats kādreiz smēķēju, bet tad pirms septiņpadsmit gadiem vienā dienā to atmetu, jo sapratu, ka nav vērts izdot naudu par dūmiem. Bet no atkarībām ir grūti atteikties.   Būtiska ir paša cilvēka apņemšanās un gribasspēks. Ir jānonāk līdz pārliecībai, ka tā tu  nodari ļaunu sev un citiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.