Menu
 

Aptauja Rīgā: Ar ko jūs nākamgad iepērkoties aizvietosiet plastmasas maisiņus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā: Ar ko jūs nākamgad iepērkoties aizvietosiet plastmasas maisiņus? Foto: pixabay.com un Una Griškeviča

Pagājušajā nedēļā Ministru kabineta pieņemtie "Grozījumi Iepakojuma likumā" paredz, ka no 2019. gada 1. janvāra plastmasas iepirkumu maisiņus veikalos vairs neizsniegs bez maksas. Ierobežojumi attieksies ne tikai uz vieglās plastmasas iepirkumu maisiņiem, bet uz visu veidu plastmasas maisiņiem neatkarīgi no to materiāla biezuma (izņemot ļoti plānos maisiņus, kuros higiēnas apsvērumu dēļ arī turpmāk varēs saiņot gaļu, zivis u.tml.). Likums paredz arī iepakotāju pienākumu tirdzniecības vietās aizvietot vieglās plastmasas iepirkumu maisiņus ar iepakojumu no dabisko šķiedru un bioplastmasas izejmateriāliem.

Benita, strādā Sarkandaugavā
Domāju, ka ātri pieradīšu nelikt sīpolus vai kāpostus atsevišķos maisiņos, bet gan tieši iepirkumu somā, un vairāk piedomāšu, lai man līdzi ir savi maisiņi.

Pēteris, pensionārs
Mums mājās ir sakrājies daudz plastmasas maisiņu, jo bija žēl mest ārā. Droši vien tie tagad noderēs, ejot iepirkties.

Māra, dzīvo Pļavniekos
Jau labi pasen esmu iegādājusies auduma maisiņu, kur salikt pirkumus, tāpēc mani tas neuztrauc. Ja nu tomēr kādreiz nāksies plastmasas maisiņu pirkt, tad droši vien to darīšu.

Sergejs, dodas iepirkties
Kad eju uz veikalu, vienmēr līdzi ņemu riteņsomu, tādēļ tā nebūs problēma, jo plastmasas maisiņi man nav vajadzīgi. Varbūt tikai mazie plānie, kur ielikt svaigu gaļu, jo gluži pa taisno somā laikam nevarēs likt.

Svetlana, pensionāre
Neesmu par to neko dzirdējusi, jo avīzes lasu maz. Pagaidām droši vien iztiksim ar plastmasas maisiņiem, jo tie ir ļoti ērti. Kad būs jāpērk par naudu, tad domāsim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.