Menu
 

Aptauja. Kāda ir jūsu attieksme pret medībām un medniekiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" ir savākti nepieciešamie 2000 parakstu pret Rīgas domes plānu nogalināt galvaspilsētas bebrus. Parakstus  plānots iesniegt Rīgas domē. Kā ziņots, Rīgas pašvaldība ir piešķīrusi 30 000 eiro bebru populācijas ierobežošanai pilsētā, tos nomedījot.

GAĻINA no Ogres
Es nedzīvoju vietā, kur ir lauki, ko var nopostīt, taču domāju, ka tos dzīvniekus, kas nodara postījumus saimniecībām, vajadzētu vairāk norobežot un tādā veidā to novērst.  Šaut dzīvnieku varbūt varētu tikai tad, ja tas ir slims un tā var apdraudēt gan citus dzīvniekus, gan cilvēkus.

INGA no Ogres
Manuprāt, medības ir jāatļauj, bet tās ir jāregulē. Es atbalstu medības, jo gan mežacūkas, gan vilki var nodarīt lielus postījumus saimniecībām. Laukos, kur   apstrādātie lauki ir tuvāk mežam, meža dzīvnieki nodara lielu skādi. Esam piedzīvojuši arī to, ka vilki vai klaiņojoši suņi aiznes vai saplosa aitas.

SANDRA no Salaspils
Esmu pret medībām kā pret izklaidi, bet nepieciešamības gadījumā tās varētu atbalstīt. Ja tas ir jādara, tad jādara, bet medībām vajadzētu būt izsvērtām, pārdomātām un tikai nepieciešamības gadījumos, bet medības kā izklaide man šķiet briesmīgas.

JĀNIS no Lielvārdes
Medību jautājumā vajadzētu noturēties uz zelta vidusceļa. Es mīlu dzīvniekus, un man noteikti nepatīk, ka tos nogalina. Taču, ja pavisam aizliegtu medības, tad cilvēki to turpinātu darīt, bet medītu nelegāli. No otras puses, es saprotu, ka ir nepieciešama arī dzīvnieku regulācija, ja kāda suga ir savairojusies. Bet medības prieka pēc – to gan es neatbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.