Menu
 

Kur, jūsuprāt, ir labāk, ērtāk un izdevīgāk dzīvot – laukos vai pilsētā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Kopš valsts neatkarības atgūšanas 1991.gadā iekšzemes migrācijā vidēji katru gadu iesaistīti 2% Latvijas iedzīvotāju. Tiek prognozēts, ka  nozīmīgākās iekšzemes migrācijas plūsmas arī turpmāk būs saistītas ar Rīgu un Pierīgu. Cilvēki no lauku teritorijām uz Rīgu pārceļas galvenokārt saistībā ar darbu vai mācībām, savukārt Pierīga – ar mājokli.

Iveta

Pilsētā ir vieglāk dzīvot, jo var vieglāk atrast darbu. Arī visa infrastruktūra un pakalpojumi pilsētā ir vieglāk un ērtāk pieejami. Laukos ir grūti izdzīvot, jo nav atbilstošu darba iespēju.

Leonarda

Mazpilsētā ir vislabāk. Tur ir pieejama pilsētai raksturīgā attīstītā pakalpojumu sistēma un viss ikdienas vajadzību nodrošināšanai ir ērti sasniedzams un iegūstams. Bet lielā pilsētā atkal ir trūkumi –  cilvēku blīvums, transporta sastrēgumi. Kas par daudz, tas par skādi.

Anita

Laukos laikam ir grūtāk. Tie, kam ir sava saimniecība vai kāds bizness, var izdzīvot, bet citādi ir ļoti grūti darbu atrast. Man kā īstam latviešu cilvēkam lauki ļoti patīk, bet darba dēļ dzīvoju pilsētā. Laukos ir svarīgi saglabāt skolas, jo tad ir gan bērni, gan dzīvība, gan nākotne tai vietai.

Ruta

Domāju, ka laukos ir vieglāk, jo tur ir iespēja vairāk par sevi pašam parūpēties. Ja nav naudas, var iestādīt kartupeļus, citus dārzeņus un iztiku pats sev izaudzēt. Tāpat nav jāraizējas par apkures maksu, jo paši savai mājai var malku sagādāt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.