Menu
 

Kā vērtējat 9. maija "svētkus" un to svinētājus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un arhīvs Foto - Liene Ozola un arhīvs

Saeima ir pieņēmusi jaunu likumu, kas nosaka, ka 9.maijā visā Latvijā publiskajā ārtelpā ir aizliegts rīkot atsevišķus publiskus izklaides un svētku pasākumus, sapulces, gājienus un piketus.

Oļegs no Ukrainas

Ja cilvēki ar šo darbību izrāda cieņu cilvēkiem, kas gāja bojā karā, tad tā ir viena lieta, bet, ja tādā veidā tiek pausta atbalstoša attieksme pret karu un tā veicināšanu, tad tā ir pavisam cita lieta, kas, protams, nav atbalstāma, jo karš ir visbriesmīgākā lieta, kas var būt. Viena no mūsu meitām šobrīd mācās Bučā teoloģijas universitātē, tāpēc mums uztraukumi par viņu un lūgšanas par kara beigšanos ir ģimenes ikdiena.

Baiba no Rīgas

Padomju gados mums neviens neprasīja, gribam vai negribam iet likt ziedus, visiem tas bija obligāti jādara. Tagad to neeesmu darījusi un nedarīšu, bet, ja kādam tie ir svētki, lai dara, kā vēlas.

Vija no Ogres

Es šos tā sauktos svētkus neatzīstu. Nezinu, vai vajadzētu tos pavisam aizliegt, bet vērtējums par tiem man ir visnotaļ negatīvs, jo tie ir okupanti, un ar to viss ir pateikts. Es nesaprotu, kā var dzīvot šeit Latvijā un atbalstīt Krieviju.

Tatjana no Ogres (negrib foto)

Man gan tēvs, gan māte bija kara dalībnieki, un es katru gadu 8.maijā aizeju pie viņiem uz kapiņiem. Pasēžu, nolieku puķītes, pieminu un atceros. Jo, manā izpratnē, tā ir sāpju diena, piemiņas diena, kad nav jārīko lieli svētki un jātaisa no tā liels furors. Rīgā, kad esmu bijusi tajos pasākumos, ir jūtama liela agresivitāte no tiem pūļiem, un tas  man galīgi nebija patīkami un pieņemami.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.