Menu
 

Aptauja. Kādi ir Latvijas ieguvumi, esot Eiropas Savienībā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

9.maijā Eiropā un arī citviet pasaulē tiek atzīmēta Eiropas diena. 1950.gada 9.maijā Parīzē Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans, apzinoties trešā pasaules kara draudus, kas varētu aptvert visu Eiropu, starptautiskajai presei nolasīja deklarāciju, kurā Francija, Vācija un citas Eiropas valstis tika aicinātas apvienot savu ogļu un tērauda ražošanu, tādējādi ieliekot "pirmo pamatakmeni Eiropas Savienības izveidē".

KASPARS, autovadītājs-ekspeditors
Vislielākais ieguvums, manuprāt, ir iespēja brīvi pārvietoties Eiropas Savienības valstu ietvaros, paveras arī lielākas darba iespējas, jo varam izvēlēties, kurā valstī strādāt.

VERA, kamaniņu braucēja un trenere

Manuprāt, lielākais ieguvums ir tas, ka Latvija nav viena, bet ir kopā ar citām valstīm, taču vienlaikus mēs esam neatkarīga valsts, mums ir sava himna un karogs, sava valoda un kultūra, bet, esot Eiropas Savienībā, esam stiprāki un spēcīgāki.

ANNA, kamaniņu braucēja un trenere
Tiem, kas  bieži ceļo, būšana Eiropas Savienībā nozīmē daudz ērtību un atvieglojumu. Ceļojot nav nepieciešams kārtot vīzu un gaidīt ieceļošanas atļauju, lai iebrauktu kādā no Eiropas Savienības valstīm. Tāpat ļoti ērti ir tas, ka ir vienota valūta vairumā Eiropas Savienības valstu, jo tas ļoti atvieglo braucienu organizēšanu.

GATIS, celtnieks
Esam attīstīto valstu pulkā, un tas nozīmē ļoti daudz – gan valstij  ekonomisku izaugsmi, gan katram individuāli dzīves līmeņa pakāpenisku paaugstināšanos. Domāju, ka lielā mērā mūsu labklājība ir atkarīga no būšanas Eiropas Savienībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.