Menu
 

Cik mums, latviešiem, ir nozīmīga dziesmu svētku tradīcija? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Jānis Pipars Foto - Liene Ozola un Jānis Pipars

XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos piedalīsies 40 560 dalībnieku: 454 kori ar 15 870 dalībniekiem, 695 deju kolektīvi ar 16 879 dalībniekiem, 66 pūtēju orķestri ar 2097 dalībniekiem, 580 citu nozaru kolektīvi ar 5714 dalībniekiem, kā arī 88 diasporas kolektīvi ar 2587 dalībniekiem.

Zita

Es domāju, ka mūsu tautai tas ir ļoti nozīmīgi. Tā ir reize, kad  latviešu tauta jūtas kā viena nācija, un īpaši svarīgi tas ir šobrīd, kad kaimiņzemē ir karš. Mums tā vienotības sajūta ir vajadzīga.

Solveiga

Cilvēki, cik atceros, vienmēr ir gājuši un svinējuši dziesmu svētkus. Arī pati skolas laikā piedalījos tajos. Tie ir skaisti svētki, skaisti tērpi, un tas ir laiks, kad jūtamies kā viena tauta. Turklāt ar dziesmu un deju svētkiem varam lepoties ne tikai savā, bet arī citu tautu priekšā.

Elizabete

Ļoti nozīmīgi, jo dziesmu svētki saliedē cilvēkus, saliedē tautu. Es personīgi nezinu nevienu cilvēku, kurš neapmeklētu dziesmu svētkus. Tas mums ir vajadzīgs kā tautai, tāpat kā svinēt 18. novembri. Mums ir nepieciešams izdzīvot un piedzīvot svētkus.

Marika

Svētki noteikti ir nepieciešami, taču es kā ticīgs cilvēks vēlētos, lai rūpīgāk tiktu izvēlēts svētku repertuārs, jo tajā ir dziesmas, kuras ticīgi ļaudis nevar dziedāt līdzi un kuru vārdi ir netīkami mūsu ausij. Bet svētki ir vajadzīgi, ir vajadzīgs priecāties, tomēr pašas tautas un brīvas Latvijas labad būtu ļoti jāpārdomā, ko mēs dziedam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.