Menu
 

Aptauja Ropažos. Kā vērtējat pabalstu palielināšanu mazāk nodrošinātajiem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Garantēto minimālo ienākumu slieksnis no 1. jūlija ir 125 eiro pašreizējo 109 eiro vietā, līdz ar to palielināts arī trūcīgas mājsaimniecības ienākumu slieksnis un minimālie ienākumi maznodrošinātas mājsaimniecības statusa piešķiršanai.

ZIGMUNDS, strādā kokapstrādē
Viss būtu labu, ja tā nauda netiktu aizņemta. Nevar celt pabalstus situācijā, kad valsts parāds pieaug un esam spiesti naudu aizņemties. Tam nav ekonomiska pamatojuma. Vispirms ir jāizdomā, kā naudu neaizņemties, un tad var celt pabalstus.

MĀRIS, celtnieks
Vajadzētu labāk sakārtot pabalstu saņēmēju sistēmu, jo man, piemēram, ir radinieks, kuram katru gadu no jauna jāiziet invaliditātes komisija. Vai tad viņam tā kāja pa gadu var ataugt?! Vispirms ir kārtīgi jāizdomā, kam un kā tos pabalstus izsniegt.

LAURA, uzņēmēja
Inflācija šobrīd ir augsta, tāpēc, domāju, tas ir pareizi, ka tiek palielināts pabalstu apmērs cilvēkiem ar zemiem ienākumiem. Kāds jau droši vien tos saņem arī nepamatoti, taču tie, manuprāt, ir tikai izņēmuma gadījumi, jo kopumā sistēma ir pareiza –  ja ir mazi ienākumi, tad pienākas atbalsts.

LUDMILA, medicīnas darbiniece
Paaugstināt vajag gan algas, gan pabalstus, jo nevar būt tāda situācija, ka valdības vīri un sievas sev palielina algas vairākas reizes gadā, bet vienkāršo cilvēku ienākumi paliek tādi paši kā iepriekš. Par cilvēkiem arī ir jādomā!



Par publikācijas saturu atbild laikraksta "Rīgas Apriņķa Avīze" redakcija.
#SIF_MAF2023

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.