Menu
 

Aptauja Rīgā: Kāds būs jūsu 18. novembra galvenais notikums?

  • Autors:  Una Griškeviča
Aptauja Rīgā: Kāds būs jūsu 18. novembra galvenais notikums? Foto: pixabay.com un Una Griškeviča

18. novembrī visā Latvijā ar daudz un dažādiem pasākumiem tiek svinēta mūsu valsts simtā jubileja: koncerti – gan par maksu, gan bez, salūti, Klubu nakts, parādes, Valsts prezidenta uzruna… Protams, daudzi cilvēki šo datumu aizvien atzīmē mājās, ģimenes un draugu lokā. Un tomēr – ikvienam no mums šajā dienā droši vien būs kāds viens galvenais pasākums.

Iveta, dzīvo Berģos
Tās noteikti būs svinīgās pusdienas ar ģimeni. Noteikti iedegsim sveces – tāpat kā 11. novembrī. Savam četrgadīgajam mazdēlam noteikti gribu parādīt salūtu, taču skatīsimies, kādi būs laika apstākļi.

 

Andrejs, bauda koncertu
Domāju, pats galvenais ir tas, ka valstij svinam simt gadus – tā ir nobriedušas valsts pazīme, un ir milzīgs prieks, ka visi kopā to varam sagaidīt. Neskatoties uz to, ka dzimšanas diena ir tik tumšā laikā, novembrī, mums tā ir gaiša. 

 

Guntis, filmē pasākumu
Jau tradicionāli cepsim sarkanbaltsarkanu svētku torti, kā darām katru gadu. Ciemos atnāks daudz cilvēku, un tad visi sēdīsimies pie vecā ozolkoka galda. Tas taisīts 1930. gadā, un es to mantoju no vectēva un vecāsmātes.  

 

Ieva, pastaigājas ar meitiņu
Abi ar vīru 18. novembra vakarā noteikti dosimies uz eleganto Simtgades balli Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", bet piektdienas vakarā apmeklējām gana patriotisku pasākumu – "Pērkona" koncertu Kultūras pilī.

 

Dace, dzīvo Jūrmalā
Mēs no šī visa – simtgades svinībām – esam norobežojušies. Jau kuro gadu, arī šogad, Latvijas dzimšanas dienu svinēsim laukos. Mastā būs uzvilkts karogs, pulcēsimies tikai paši mājinieki un savējie. Iedegsim sveces un pasēdēsim bez izrādīšanās un uzspēlēta patriotisma.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.