Menu
 

10 iemesli, kādēļ vērts ceļot kopā ar bērniem Apriņķis.lv

  • Autors:  Vitālijs Puķīts, "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ja vien izvēlēts ceļošanai ar bērniem draudzīgs galamērķis, kopīgi īstenota ceļojuma plānošana, ņemot vērā katra mazā ģimenes locekļa intereses un fiziskās spējas, ceļojums noteikti radīs prieku un paliekošas atmiņas. Ceļojumi ar bērniem ir unikāla iespēja viņus iedvesmot, mācīt un radīt neaizmirstamus mirkļus, kas būs ar viņiem kopā uz visu mūžu!

Tā ir ne tikai izklaide un kopā būšana, bet arī svarīgs izglītības process, jo labāk vienreiz redzēt nekā 100 reizes dzirdēt. Ceļošana kopš bērnības paplašina jaunā cilvēka redzesloku, rada izpratni par ģeogrāfiju, vēsturi, mākslu un kultūru. Ceļojumā bērni nostiprina svešvalodas zināšanas un ir priecīgi, ja skolā mācīto var pielietot kādā kafejnīcā un citviet.

Atkarībā no ģimenes iespējām un vēlmēm, vienlīdz interesants var izdoties ceļojums gan ar autobusu, gan lidmašīnu. Ar autobusu vienā braucienā var, piemēram, pagūt apskatīt Parīzi, Berlīni un Amsterdamu, izbraukāt Šveici vai Čehiju. Savukārt aviotūrē nokļūšanai galamērķī ir nepieciešams īsāks laiks, bet uz vietas var pagūt apskatīt vairāk – kā Ziemeļitālijā ainaviskos Garda, Madžori un Komo ezerus, atpūsties saulainajā Algarvē, Portugālē vai citviet.

Arī es ceļoju kopā ar saviem diviem bērniem, kas ir ne tikai lielisks piedzīvojums, bet esmu pārliecināts, ka tādējādi arī bērniem tiek radīta svarīga un noderīga pieredze, kas var atstāt lielu iespaidu uz viņu attīstību un nākotni.

Izglītība un kultūras daudzveidība
Ceļošana ļauj bērniem iepazīt dažādas kultūras, vēsturi, valodas un vietējo iedzīvotāju paražas. Tā paplašina bērnu redzesloku un palīdz labāk izprast apkārtējo pasauli.

Mācība praksē
Ceļošana sniedz unikālu iespēju pētīt reālās situācijas un parādības reālā vidē, ne tikai no mācību grāmatām. Tas palīdz nostiprināt zināšanas un attīstīt novērošanas un analīzes prasmes.

Sociālo prasmju attīstība
Ceļojumā bērni mijiedarbojas ar dažādiem cilvēkiem, vai tie būtu ceļotāji no citām valstīm vai vietējie iedzīvotāji. Tas attīsta saskarsmes, pielāgošanās un cieņas iemaņas pret dažādību. Bieži vien dažādās situācijās nepieciešama pacietība.

Patstāvības attīstība
Ceļošana prasa lēmumu pieņemšanu, plānošanu un organizēšanu. Bērni mācās būt atbildīgi par savām lietām, ģimenes budžetu un dienas kārtību.

Atbalsts ģimenes saitēm
Ceļojumi sniedz unikālu iespēju vairāk laika pavadīt ģimenes lokā, stiprinot ģimenes attiecības un veidojot kopīgas atmiņas.

Neaizmirstamu brīžu radīšana
Ceļojumi paliek atmiņā uz ilgu laiku un atstāj spilgtus iespaidus. Bērni savus ceļojumus atcerēsies ar smaidu un iedvesmu.

Aizraušanās un interešu veicināšana
Ceļošana var iedvesmot bērnus jauniem vaļaspriekiem - to ceļojuma laikā var veicināt mākslas, dabas, mūzikas, kulinārijas un daudz kā cita izpēte.

Stresa un baiļu pārvarēšana
Ceļošana palīdz bērniem pārvarēt bailes no jaunām vietām un situācijām, kā arī attīsta spēju pielāgoties dažādiem apstākļiem.

Atklāšanas prieks
Bērni pasauli redz ar atvērtām acīm un ar interesi atklāj sev jaunas vietas, lietas un parādības. Tas palīdz saglabāt bērnišķīgu apbrīnu un prieku.

Iedvesma nākotnei
Ceļojumi var rosināt bērnus uz pārdomām par nākotnes profesiju, mācībām vai pat dot ieguldījumu viņu sapņu īstenošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.